Tajný život Waltera Mittyho: 10 zaujímavostí, ktoré o filme neviete!

Kto by to bol povedal?

Walter Mitty, ktorého vo filme stvárňuje Ben Stiller, je nesmelý, večne snívajúci fotoeditor časopisu Life. Vo svojom jednotvárnom živote sa len ťažko stretáva s realitou, a preto radšej žije vo svojej fantázii, vo svojom vysnívanom svete. V ňom sa mení na dokonalého romantického hrdinu bojujúceho za lepší a spravodlivejší svet. Trestá zlých, zachraňuje psíkov z horiacich domov a ochraňuje bezbranné ženy. A tiež sa vo svojich snoch stáva cieľom obdivných pohľadov kolegyne Cheryl, ktorú hrá Kristen Wiig. Tú bez jej vedomia do svojich snov často angažuje. Ale aj vo svojom reálnom živote sa jedného dňa Walter musí rozhodnúť a urobiť zásadný krok do neznáma. Opustí bezpečný prístav archívu plného negatívov a fotografií, kde sú jeho najväčším nepriateľom len pomaly padajúci prach a podpichovanie šéfa. Aby zabránil svojmu vyhadzovu, musí nájsť stratený negatív fotografie, ktorá má byť na titulnej stránke časopisu. Musí preto nájsť slávneho fotografa Seana O'Connella. To ale neznamená zavolať si taxík a zájsť o pár blokov ďalej. Predstavuje to dobrodružnú cestu okolo sveta, putovanie divočinou a najzapadnutejšími kútmi našej planéty, pretože nepolapiteľný fotograf-dobrodruh je hviezdou fotožurnalistiky preslávenou neúnavným odhodlaním hnať sa za príbehom bez ohľadu na to, kam až ho to zavedie. A tak sa Walter musí vydať po jeho stopách.

10 zaujímavostí o filme:

1. Literárna predloha - rovnomenná poviedka Jamesa Thurbera - má asi len 5 stránok a celá sa odohráva behom jedného popoludnia na nákupoch. Film má s predlohou spoločný len názov a námet denného snívania.
2. Na Islande žiadna reštaurácia Papa John's nie je. Pre nakrúcanie bolo na Papa John's prerobené miestne pekárstvo.
3. Sean O'Connell čaká na Himalájach na odfotenie leoparda snežného (irbis horský), ktorý bol v tom období naozaj ohrozeným druhom na strednom stupni ohrozenia.
4. Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporila viac ako 15 000 pracovných miest.
5. Matku kamaráta syna Cheryl si zahrala staršia sestra Bena Stillera Amy Stiller.
6. Oslovenie Walter "Major Tom" je narážka na skladbu zosnulého Davida Bowieho "Space Oddity".
7. V scéne, kedy Walter beží z kancelárie okolo použitých obálok časopisu, je na poslednej obálke vyobrazený sám Ben Stiller ako kozmonaut.
8. Scéna, kedy sa Walter v požičovni áut rozhoduje medzi modrým a červeným autom, je odkazom na film Matrix. Tam sa postava Nea rozhoduje medzi modrou a červenou pilulkou a nakoniec si zvolí červenú, rovnako ako Walter si vyberie červené auto.
9. Pri skateboardových trikoch za Bena Stillera zaskakovala skateboardová legenda a bývalý člen už legendárneho skateboardového tímu Bones Brigade Rodney Mullen.
10. Pilot helikoptéry Olafur Darri Olafsson povie, že v Grónsku žije asi tak 8 ľudí. V skutočnosti má Grónsko takmer 57 tisíc obyvateľov. Mesto Nuuk, do ktorého ide Walter Mitty, je jeho hlavného mesto. Walter v Grónsku naozaj stretne iba 8 ľudí.

Film Tajný život Waltera Mittyho môžete vidieť už dnes o 20:35 hod. na Pluske!