FOTO! Odpadnete, ako sa zmenil legendárny Matýsek: Dnes je z neho zrelý tridsiatnik!

Len málokto by ho asi spoznal...

Keď sa povie meno Lukáš Pelánek, pravdepodobne nikomu nič nehovorí. Keď sa ale vysloví nezabudnuteľná veta: „Matýsek se pos*al,“ každý vie, o koho ide. Hoci by najslávnejšie filmové batoľa z komédie S tebou mě baví svět malo našliapnuté na zaujímavú kariéru, herectvu dalo po svojej životnej úlohe zbohom. „Po tej komédii som už nikdy nehral v žiadnom inom filme,“ prezradil českému denníku Blesk Lukáš. Zo samotného nakrúcania si ale nič nepamätá, lebo bol veľmi maličký. „Mamka mi vravela, že si všimla v novinách vyhlásený konkurz, v ktorom hľadali filmové bábätká. Asi si myslela, že by som sa mohol stať filmovou hviezdou a vzala ma na konkurz. A oni ma vybrali,“ vysvetlil.

​Nálepky pokakaného Matýska sa však dodnes nezbavil. „Kamaráti vedia, že som Matýsek a doberajú si ma. Keď vyslovia tú povestnú vetu, vždy im poviem, že tam boli aj lepšie hlášky,“ skonštatoval. Na herectvo sa Lukáš nedal a osud ho nasmeroval inou cestou. Živí sa ako poštár a so svojou prácou je spokojný. Na svoju životnú hereckú príležitosť ale nezabúda a s ostatnými detskými hercami z komédie sa dodnes stýka. „Niekedy si zavoláme alebo zájdeme do krčmy. Vždy ich rád vidím. Ale na saniach ma už nikto nevozí,“ dodal so smiechom.

​Nenechajte si ujsť legendárny film S tebou mě baví svět už vo štvrtok o 20:35, v nedeľu o 17:00 na JOJke alebo v našom archíve videoportal.joj.sk!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora