Hex prichádza s novým hitom: Prvá pieseň bez Ďuďa!

Takmer pred rokom slovenským šoubiznisom otriasla smutná správa. Zakladateľ skupiny Hex Peter Ďuďo Dudák prehral svoj nerovný boj so zákernou chorobou. Kapela však napriek smútku žije ďalej a po 10 mesiacoch vydáva novú pieseň, no bez svojho lídra.

Pred skoro rokom navždy odišiel človek, ktorý chcel tak veľmi žiť. Ťažko chorý spevák a zakladateľ kapely Hex Peter Ďuďo Dudák vo svojich 46 rokoch prehral boj s rakovinou pankreasu. O jeho trápení pritom dlho vedeli len tí najbližší. Avšak jeho pochudnutosť nedokázal zamaskovať, hoci sa veľmi snažil. Nakoniec zákernej chorobe podľahol.

Kapela dlho smútila, no po 10 mesiacoch prichádza s novinkou. Na svetlo sveta prichádza prvá pieseň bez Ďuďa. "Autorsky je to prvá pieseň bez Ďuďa. Ja som s ním robil všetky pesničky celých 30 rokov, čiže na všetkých sme spolupracovali, či už na hudbe a ja som potom písal texty. Táto pesnička je de facto prvá pesnička, kde už Ďuďo nezasahoval autorsky," prezradil Martin Fefe Žúži. Pieseň vznikla v období pandémie koronavírusu. "Boli sme všetci zavretí doma a dosť sme si chýbali," približuje Peter Šarkan Novák. "Nemali sme ale v pláne vydávať novú pesničku, nešli sme v tom, že nová doba nových pesničiek. Teraz sme mali mať práveže veľa vystúpení, počas apríla, mája, júna aj júla," dodáva.

Kapelu oživila aj krásna mladá speváčka Tamara. Ak chcete vedieť, ako zapadla medzi parťákov zo skupiny Hex, pozrite si video HORE.

Tagy: Hex