Silviu Šuvadovú zatkli vo Vatikáne! Policajti ju prehľadávali a prehrabali jej aj podprsenku!

Herečka Silvia Šuvadová počas nakrúcania vo Vatikáne zažila poriadnu dávku adrenalínu. Z ničoho nič ju policajti zatkli, odviedli na stanicu a prehľadali ju od tehotenského brucha smerom hore, vrátane obsahu podprsenky.

Silvia Šuvadová v takmer vyľudnenom Vatikáne s päťčlenným filmárskym tímom dokrúcala scény pripravovanej snímky českého režiséra Marka Dobeša. Pôvodne sa herečka domnievala, že je projekt dávno nakrútený - pracovali na ňom už pred štyrmi rokmi, nakoniec Dobeš potreboval ešte niekoľko scén priamo vo Vatikáne s kardinálom, ktoré si zahral slovenský návrhár Jozef Grondžák. A práve ten zapríčinil, že sa počas prechádzky po ústrednom bode rímsko-katolíckej cirkvi dostali do krížika s políciou. "Nakrúcali sme v uliciach Ríma a potom sme si povedali, že by sme sa mohli pozrieť aj do Vatikánu, ale neprezliekli sme sa, nechcelo sa nám ísť späť na hotel. Jožko v kardinálskom kostýme, ja s falošným tehotenským bruchom... Šli sme do Vatikánu, kde nás pozorovali dvaja muži v civilnom oblečení. Po chvíli k nám prišli, boli sme malý, šesťčlenný štáb. A všetkých nás odviedli na políciu," prezradila pre topky.sk.

Na stanici im vzali všetky osobné veci, museli podstúpiť fotenie a výsluch. Najmä návrhár si užil. "Potom väčšinu prepustili a mňa previezli na ďalšiu stanicu, kde mi zobrali kostým," vysvetlil s tým, že bol požičaný z barrandovských štúdií. Silvia dodala, že ohľadne kardinálskeho kostýmu zasadne súd o jeho navrátenie a výške pokuty za provokáciu na pôde Vatikánu.

Herečka opísala aj vlastnú odstrašujúcu skúsenosť s dôkladnou prehliadkou. Našťastie sa jej ujala policajtka, no aj tak prežila pár nepríjemných minút. "Vzala si ma na toaletu a prehľadala ma. Pozrela sa mi aj do podprsenky, či tam náhodou nemám niečo, čo by mohlo ohroziť pápeža." Nohavičky zostali nedotknuté. "Na psychiku to nebolo zrovna najľahšie cvičenie, ale myslím, že sme to všetci dali. Potom sme zašli na jedno pivo a úžasný obed," zakončila príbeh s úsmevom.