Andy Hryc vzdáva boj s akútnou leukémiou? Smutné slová o inej dimenzii a malej šanci!

Nie je snáď človek, ktorý by mu neprial skoré uzdravenie. Napriek tomu si Andy Hryc veľmi veľké šance v boji s akútnou leukémiou nedáva. Podľa jeho slov má tú najhoršiu diagnózu, ktorá sa nedá vyliečiť.

Herec Andy Hryc sa do nemocnice dostal už v zúfalom stave. "Mal som aj obojstranný zápal pľúc. Bol som na pokraji existencie. Lekári mi hovorili, že keby som prišiel o štyri dni neskôr, bol by som mŕtvy," zveril sa. O tri dni neskôr, čo ho zaevidovali ako pacienta, začal s chemoterapiou, ale lekári mu ju nasadili osemkrát silnejšiu než zvyčajne.

​Hoci herec bojuje, čo mu sily stačia, čo sa vyliečenia týka, je skôr skeptický. "Je to najhoršia možná diagnóza, ktorá sa nedá vyliečiť. Keby na to niekto vymyslel liek, dostane Nobelovu cenu. Pacientovi sa dá jedine uľahčiť prechod do tej ďalšej dimenzie," vyhlásil v Rádiu Slovensko v programe Opri sa o mňa. A hovoril v ňom, ako keby sa lúčil... "Prežil som nádherný život, robil som prácu, ktorú som mal veľmi rád. Vychoval som dve nádherné deti, precestoval celý svet," bilancoval Andy Hryc. "Každému svieti sviečka, a tá raz každému zhasne, nikto nie je nesmrteľný. Mám veľa kamarátov, ktorí zomreli pred dvadsiatimi rokmi, nemali to šťastie, ktoré som mal ja," dodal zmierlivo.

Prvý deň v nemocnici mu vraj jedlo strkali pod dvere, kým mu vyšiel negatívny test na koronavírus. Kvôli covid-19 mu ale všetky testy urobili rýchlo, pretože na oddelení bol skoro sám. "Personál ku mne chodil zakrytý, pretože mi liečba zničila imunitu. Nemohol som veľmi vstávať, pretože som mal v ruke infúziu. Stále mi tam tiekla nejaká chémia, ktorá ovplyvňovala aj moju psychiku," opísal herec priebeh liečby.

Kostnú dreň, a tým aj šancu na dlhší život, mu darovala sestra. Dovtedy spolu ale veľmi nevychádzali. "Dlhý čas sme sa vôbec nebavili, ale keď som sa dostal do tohto prúseru, tak sa mi sama ozvala a ponúkla mi ju. Tým mi zachránila život. Dohodli sme sa, že sa už nebudeme baviť o minulosti," priznal Andy Hryc, že všetky jeho problémy choroba vyriešila.

Tagy: Andy Hryc