Máte radi Rodinku úžasných? TOTO ste o filme určite nevedeli!

Máte radi kreslené rozprávky? Dnes si nenechajte ujsť skvelý animovaný film Rodinka úžasných 2. Pohodlne sa posaďte na gauč, no kým sa tento animák začne, prečítajte si zaujímavosti, ktoré ste netušili.

​Vo filme Rodina úžasných 2 sa vracia obľúbená rodina superhrdinov. Hviezdou najnovších dobrodružstiev bude tentoraz mama Helen, pretože otec Bob ostal doma a stará sa o rodinu. V pokračovaní dobrodružstiev neobyčajnej rodinky superhrdinov je tentoraz v popredí mama Helen - Elastína, zatiaľ čo otec rodiny Bob – Pán Úžasný sa stará o domácnosť s deťmi a snaží sa zvládnuť každodenné nástrahy obyčajného života. Keď sa však na scéne objaví nový zloduch, ktorý sa chystá uskutočniť diabolský plán, rodina Parrovcov sa musí znova spojiť s priateľom Luciusom alias Mrazonom, aby spoločnými silami zachránili svet. Obľúbená rodinka superhrdinov sa vracia. Akčnou hviezdou je tentoraz mama Helen, zatiaľ čo otec Bob ostal doma a pomáha deťom Violet a Dashovi zvládať každodenné nástrahy "normálneho" života. Pre všetkých je to ťažká zmena, a čo jeho horšie, nikto z rodiny si zatiaľ neuvedomuje rodiace sa superschopnosti malého Jack-Jacka. Keď sa na scéne objaví nový zloduch, ktorý sa chystá uskutočniť diabolsky geniálny plán, rodina Parrovcov a ich priateľ Lucius Best musia znova nájsť spôsob, ako spojiť svoje sily, aby zastavili hroziace nebezpečenstvo a zachránili svet - čo sa ľahko povie a ťažko urobí, aj keď sú všetci doslova úžasní.

TOP 10 zaujímavostí o filme:

1. Motocykel s elektrickým pohon, ktorý vo filme používa Elastigirl, bol vytvorený na základe reálneho motocykla Ducati Hypermotard.
2. Vo filme sa veľakrát spomína časový interval 14 rokov. Toľko ubehlo od vydania prvého filmu.
3. Obraz na stene hotela, v ktorom si Helen volá s Bobom počas svojho návratu do úlohy populárnej hrdinky Elastičky, reprezentuje jej odlúčenie od zvyšku rodiny.
4. V dvoch rôznych scénach sledujú hrdinovia skutočné televízne seriály. V tej prvej sa Bob (a potom aj Jack-Jack) pozerajú na klasickú sci-fi sériu The Outer Limits (od roku 1963). Neskôr sa objaví seriál Jonny Quest (od roku 1964). Tieto dve ukážky ponúkajú tiež stopu o tom, do akej doby je film situovaný. Za predpokladu, že ide o originálne vysielanie a nie reprízy či záznamy, sa film musí konať v roku 1964 alebo 1965, jediné roky, kedy boli dva seriály súčasne vysielané.
5. Dodávku Pizza Planet, ktorá sa objavuje vo všetkých filmoch od Pixaru, je možné vidieť na konci boja Elastičky s falošným Hypnotizérom po dopade na ulici.
6. Na konci filmu ide Violet s Tonym do kina na film "DementiA 113", kde nejde len o odkaz na film Dementia 12 (1963), ktorý zapadá do časovej osi 60. rokov, kedy sa film odohráva, ale dá sa si všimnúť aj známeho easter eggu Pixaru, kde "A113", čo odkazuje na číslo učebne kalifornského inštitútu umenia, odkiaľ vzišlo veľa animátorov Pixaru.
7. Pozorný divák mohol zaznamenať, že zloduch z úvodu s trefným menom Podkopávač, utiekol aj s peniazmi a zostal nepotrestaný.
8. Brad Bird sa v priebehu rokov vyjadril, že sa postaví za pokračovanie jedine v prípade ak by prišlo s rovnako dobrým, alebo lepším scenárom než jeho predchodca. To príde s vôbec najdlhšou štrnásťročnou medzerou medzi prvým filmom a pokračovaním od Disneyho / Pixaru. Takáto pauza si vyžiadala aj preobsadenie Dasha, ktorému po novom prepožičia svoj hlas Huck Milner. Jeho predchodca Spencer Fox za ten čas skrátka dospel.
9. Rodinka úžasných 2 je piatym filmom od Pixaru na pokračovanie. Tie predošlé sú trilógie Príbehu hračiek (1995; 1999; 2010), Áut (2006; 2011; 2017) a po dva diely Príšeriek s.r.o. (2001; 2013) a Hľadá sa Nemo (Dory) (2003; 2016). Zároveň jeho jubilejným dvadsiatym snímkom.
10. Celosvetová premiéra sa konala 5. júna 2018 v Los Angeles.

Nenechajte si ujsť film Rodinka úžasných 2 dnes večer o 20:35 hod. na JOJke!