TOP 10 zaujímavostí o Captain America: Občianska vojna: TOTO ste o filme určite nevedeli!

Milujete marvelovky? Máme pre vás dobrú správu. Už dnes večer sa môžete pohodlne usadiť na gauč, zobrať si popcorn a vychutnať si film Captain America: Občianska vojna. Rozhodne sa máte na čo tešiť, no ešte predtým si prečítajte pár zaujímavostí, ktoré ste o filme netušili.

​Film štúdia Marvel Captain America: Občianska vojna sa odohráva v čase, kedy Steve Rogers prevzal vedenie novo sformovaného tímu Avengers, ktorý sa naďalej snaží chrániť ľudstvo. Dôjde ale k ďalšiemu incidentu, v ktorom zohrajú Avengers nešťastnú úlohu. Politické tlaky vyústia do vytvorenia systému zodpovednosti vedeného vládnou organizáciou, ktorá na tím superhrdinov dohliada a riadi ho. Nová skutočnosť Avengers rozdelí na dva tábory. Jeden vedie Steve Rogers, ktorý obhajuje slobodu Avengers, aby mohli brániť ľudstvo bez vládnych zásahov. Druhý vedie Tony Stark, ktorý prekvapivo zastáva myšlienku vládneho dohľadu a zodpovednosti. Pripravte sa vybrať si svoju stranu a pridať sa k nonstop akcii na dvoch frontoch.

TOP 10 zaujímavostí o filme:

1. Keď sa herci prvýkrát stretli na pľace, Chris Evans chcel po každom kolegovi, aby zatancoval na pieseň z filmu Pomáda. Chris Evans video vraj nikdy nezostrihal, samotné zábery ale má stále uložené vo svojom mobile.
2. Hlas manželky Helmuta Zema nahovorila žena jedného z režisérov.
3. O úlohu Spider-Mana sa snažil Chandler Riggs. V roku 2018 sa vyjadril k neúspechu získať vytúženú úlohu: "Uchádzal som sa o úlohu Spider-Mana, myslel som si, že by to mohlo byť skvelé. Ale Tom Holland odviedol ako Spider-Man naozaj skvelú prácu, je skutočne neuveriteľný. Je skvelý. Pred pár týždňami som sa pozrel na Homecoming a je tak zábavný a je túto úlohu perfektný, je to naozaj dobre zvládnuté."
4. Honorár Chrisa Evansa bol 15 miliónov amerických dolárov.
5. Scenáristi prezradili, že pokiaľ by sa vo filme neobjavil Spider-Man, mali pripravené scény, kde Tony Stark do svojho tímu regrutuje Anta-Mana Scotta Langa. Nakoniec bol scenár vo filme pozmenený.
6. Tom Holland je už štvrtý herec, ktorý stvárnil úlohu hraného Spider-Mana. Pred ním to boli Nicholas Hammond, Tobey Maguire a Andrew Garfield.
7. Falošný pracovný názov filmu bol Sputnik.
8. V istej fáze filmu bol kontaktovaný aj herec Mark Ruffalo, ktorý v predchádzajúcich filmoch stvárnil Hulka, no jeho úloha bola prehodnotená a nakoniec od nej tvorcovia upustili.
9. Herec John Slattery je v skutočnosti iba o 2 roky a 7 mesiacov starší než herec Robert Downey Jr., ktorý si zahral jeho syna Tonyho.
10. V jednom interview sa herec Daniel Brühl (Zemo) vyjadril, že rozpočet filmu bol tak obrovský, že by sa z neho dalo nakrútiť aj 20 iných filmov.

Nenechajte si ujsť film Captain America: Občianska vojna už dnes o 20:35 hod. na JOJke!