Záhradkárska sezóna je tu: Prezradíme vám, čo najradšej pestujú známe tváre!

Je tu jar a s ňou aj záhradkárska sezóna. Tá neobchádza ani známe tváre, ktoré si radšej než zakúpené plodiny či kvety vychutnajú tie z vlastnej záhradky.

Množstvo záhradkárov sa tejto časti roka nevie dočkať. Môže za to určite aj fakt, že sme stále nútení byť prevažne doma. Tí, čo majú to šťastie, môžu sa realizovať aspoň vonku.

Doma vypestovanými plodinami sa rada pochváli Mária Čírová, ktorá v sebe objavila vášeň pre varenie a pečenie. Speváčka svojej veľkej rodine najradšej pripravuje pokrmy z paradajok, cibule, uhorky, cukety či baklažánu, ktoré dopĺňa rôznymi bylinkami, ktoré si tiež rada vypestuje. 

Mária Čírová dobre vie, že nič nechutí lepšie, ako keď je to pripravené z domácich surovín!

Herečka Monika Hilmerová je milovníčkou kvetou, aj preto si ich rada posadí doma, čo najviac. Jar je jej obľúbeným ročným obdobím. "Mijem jar, keď rozkvitnú krokusy a ostatné jarné kvety, keď už si môžem takto aspoň na chvíľočku ľahnúť do trávy a relaxovať," uviedla sympatická herečka na svojom Instagrame.

Zdroj: IG - @hilmerovamonika

Napriek tomu, že Celeste Buckingham žije už nejaký čas na Madeire, keď sa nachádza na Slovensku, rada si vychutná výrobky z doma vypestovaných surovín. "Dnes sme boli so sestrou zbierať čerešne a višňe, aj keď už pomaly končí táto sezóna, stihli sme to! Máme čo robiť, takže čoskoro budú koláče, džemíky a domáci sirup," pochválila sa na Instagrame.

Celeste sa už určite nemôže dočkať domácich výrobkov!

Chalupárka Katarína Jesenská nedá dopustiť na domáce bylinky. Tie si pestuje v skleníku po celý rok. Medzi jej obľúbené patrí šalvia, rozmarín, tymián, mäta pieporná či pažítka. "Majú obvykle viac účinkov naraz. Môžu pôsobiť antibakteriálne, protizápalovo, spazmolyticky, podporujú metabolizmus, pozitívne vplývajú na psychiku," ospevuje Katka byliny.

Aj vy milujete, keď je jedlo dochutené zdravými bylinkami? 

Speváčka Kristína Peláková sa pred pár rokmi pustila do pestovania netradičnej plodiny. Sú ňou figy. Takéto krásne sa jej urodili!

Niet nad sladké ovocie z vlastnej záhradky. To si hovorí určite aj Ondrej Kandráč, ktorý sa chváli takýmito krásnymi broskyňami. Čo s nimi? Na to existuje viacero odpovedí.

Zuzana Vačková dobre vie, že domáce rastliny a zdravý životný štýl idú ruka v ruke. Aj z tohto dôvodu v jej domácnosti nechýbajú sadeničky, ktoré necháva rásť už od začiatku roka. Ako sama hovorí, dodnes čerpá z poznatkov o pestovaní, ktoré sa naučila ešte na základnej škole.