Prvý apríl nie je o len o žartoch, nesmie v sebe posolstvo: TOTO ste o tomto dátume možno nevedeli!

Prvý apríl je pre mnohých symbolom žartov, humoru či vtipov, ktoré si zo seba vedia ľudia navzájom spraviť. Ak ste v kalendári pretočili stránku na tento deň, možno neviete, že nie je len o tomto.

Zvyknete si zo svojich priateľov či blízkych počas prvoaprílového dňa vystreliť? Tento dátum je skutočne Medzinárodným dňom zábavy v práci. Zábava na pracovisku teda je "povolená" už od roku 1996 na podnet organizácie Playfair. Cieľom je odľahčiť pracovné povinnosti. Trocha humoru skutočne môže vplývať na lepšie pracovné výkony.

Tento rok na prvý apríl pripadol taktiež Zelený štvrtok. Prečo je zelený štvrtok vlastne zelený? Množstvo ľudí si myslí, že sa to môže pôst, ktorí veriaci v tento deň dodržujú. V skutočnosti má však hlbšie posolstvo. Podľa výkladu z rímskokatolíckej cirkvi sa v štvrtok počas Veľkého týždňa konalo zmierenie kajúcnikov, ktorých biskup rozhrešil a prijal do spoločenstva veriacich. Pri tomto obrade sa používalo rúcho zelenej farby. Čiastočne však súvisí aj s konzumáciou, veriaci v tento deň jedli množstvo zeleniny. 

Aj vtáctvo v tento dátum oslavuje svoj sviatok, a to už do roku 1900. V tomto čase prichádza naspäť najväčšie množstvo sťahovavých vtákov. 

Škorce vytvorili na oblohe obrazec letiaceho vtáka. Zdroj: lensculture.com

So zeleným štvrtkom sa spája Medzinárodný deň proti hluku, ktorý symbolicky pripadá vždy na tento predveľkonočný sviatok. Podľa tradície sa v tento deň zaväzujú na kresťanských kostoloch zvony. Zmyslom je upozorniť na škodlivosť hluku na ľudský organizmus. 

​Napriek ťažkej dobe, v ktorej žijeme ľudia stále hľadajú spôsob, ako situáciu odľahčiť a vedia si zo seba spraviť srandu aj v karanténe, pozrite sa ako: