Následky druhej svetovej vojny či sila jedinej ženy: Film temné spomienky si vás získa!

Kinopremiéra na JOJke zaujme všetkých milovníkov histórie, ale aj poriadnej akcie. V hlavnej úlohe uvidíte brilantnú Noomi Rapace, ktorá predvedie, koľko sily dokáže byť v jedinej žene, ak ju poháňa túžba!

Príbeh sa odohráva v Spojených štátoch po druhej svetovej vojne. Rumunská utečenka Maja si vybudovala nový život a chce žiť ako každý iný slobodný človek. Býva na predmestí s manželom Lewisom a synom Patrickom. Stále ju však prenasledujú temné spomienky na vojnu. Na ulici raz uvidí muža, ktorý sa podobá na nemeckého vojaka z koncentračného tábora. Je presvedčená, že je to on, kto spáchal toľko zla a je zodpovedný za smrť nevinných ľudí. Druhý deň, pod zámienkou, že sa jej pokazilo auto, muža omráči, zavrie do kufra auta a unesie ho. 

Zdroj: TV JOJ

V hlavnej úlohe uvidíte švédsku herečku Noomi Rapace, ktorá sa objavila po boku Rooney Mara vo filme Muži, ktorí nenávidia ženy. Za svoj výkon bola nominovaná a ocenená viacerými filmovými cenami. Aj v ďalšom filme sa predstaví ako silná a nezávislá žena, ktorá dostane do laty predstaviteľa silnejšieho pohlavia. Jej herecký kumšt dokazuje fakt, že veľkú časť svojej úlohy strávi držiac cigaretu a tváriac sa pri tom tajomne, neuroticky, zraniteľne a desivo sústredená naraz. Vo filme uvidíte, čo dokáže jediná žena, ak ju poháňa túžba po odplate. Pomsta ju ženie vpred natoľko, aby tohto chlapa sama dokázala omráčiť a naložiť do kufra svojho auta. Jej spojencom sa proti svojej vôli napokon stáva jej manžel, ktorý ju oddane miluje.   

Zdroj: TV JOJ

Film pojednáva o veľmi citlivom úseku histórie, z ktorého sa množstvo z nás doteraz nespamätalo. Napriek tomu, že ho nezažilo na vlastnej koži. Následky vojny, cena za odplatu a možnosť vykúpenia, aj to sú hlavné motívy vo filme. V prvom rade však stojí trauma, ktorá poznačila život hlavnej hrdinky a pod jej vplyvom sa ocitá na hrane reality a predstavivosti. Je chlap, ktorého spoznala na ulici skutočne vojnovým zločincom, ktorého hľadá alebo ju oklamala túžbou zaslepená myseľ? 

Nenechajte si ujsť film Temné spomienky dnes o 20:35 na JOJke!