Život ako vystrihnutý z filmu: Pikošky o herečke Jodie Foster vás naozaj prekvapia!

Američanka Jodie Foster bez pochýb patrí medzi najúspešnejšie hollywoodske herečky. Má na konte dvoch Oscarov, tri Zlaté Glóbusy a počas svojho života stvárnila desiatky rôznych postáv. Napriek tomu žije so svojou rodinou pomerne obyčajný život, ktorý je však plný zaujímavostí!

Herečka, režisérka a producentka Jodie Foster tento rok oslávi 60. narodeniny a takéto okrúhliny si aj celkom vyžadujú isté bilancovanie. Svoju profesionálnu kariéru odštartovala ešte v ranom detstve, keď ako trojročná vystupovala v televíznej reklame. Vďaka tejto práci dostala ďalšie ponuky na účinkovanie v reklamách či v televíznych reláciách. Mala len 6 rokov, keď si zahrala v sitkome Mayberry RFD, v ktorom hral aj jej brat, a tak sa stali v podstate živiteľmi rodiny. Jodie si ale uvedomovala, že detské hviezdy nie vždy dokážu v dospelosti plynule nadviazať na svoje úspechy. Preto sa rozhodla svoju kariéru spomaliť a po strednej škole sa vybrala študovať na univerzitu Yale. Štúdium anglickej literatúry ukončila s vyznamenaním a získala titul bakalár. Od univerzity po rokoch získala aj čestný doktorát.

Jodie Foster Zdroj: Profimedia

​Herečka neskôr uviedla, že práve roky strávené štúdiom ju nesmierne intelektuálne obohatili a poskytli jej čas na sebaspoznávanie. Zrejme aj to prispelo k tomu, že jednotlivé postavy dokázala potom stvárniť nesmierne hodnoverne. Herečkinu inteligenciu a rozhľadenosť ocenil aj uznávaný režisér Robert Zemeckis, ktorý má na konte úspešné snímky ako Forest Gump, Návrat do budúcnosti či Kontakt. V jednom rozhovore povedal, že je to jedna z mála hollywoodských herečiek, ktorá vie dať dokopy zmysluplnú vetu a potom ju aj zmysluplne povie.

Jodie Foster Zdroj: Profimedia

​Zaujímavé sú aj jej koníčky. Vo voľnom čase sa venuje jóge, aerobiku, kickboxu, karate a vzpieraniu. Dlhé roky zbiera čiernobiele fotografie a relaxuje aj pri zdobení riadu. Pozoruhodné je aj to, že hovorí plynule po francúzsky a tak do tohto jazyka dabuje všetky svoje úlohy. Jodie si svoje súkromie prísne stráži, no nie je tajomstvom, že je lesbička a od roku 2014 je vydatá za Alexandru Hedisonovú. V minulosti žila aj s producentkou Cydney Bernardovou. Foster má dvoch synov, Charlesa a Kita, no totožnosť ich otcov nikdy nezverejnila.

Sledujte film Mauritánec: Deník z Guantánama s Jodie Foster už dnes o 20:35 na JOJke!