Česko a Slovensko v slzách: Zomrela hudobná legenda Hana Zagorová!

Českú a slovenskú hudobnú scénu zasiahla smutná správa. Vo veku 75 rokov zomrela deväťnásobná Zlatá slávica a hviezda pop-music Hana Zagorová.

Český a slovenský umelecký svet obletela smutná správa. Zomrela speváčka Hana Zagorová. Hviezda predovšetkým českej pop-music od minulého roka bojovala s postcovidovým syndrómom a navyše od mladosti mala problémy s krvou. Doma opakovane upadla do bezvedomia, až bola hospitalizovaná. Z nemocnice ju prepustili na invalidnom vozíku. Začiatkom augusta ešte oslávila s manželom spevákom Štefanom Margitom jeho narodeniny a vyzeralo to, že je jej už lepšie. "Už si vybrala niekoľko pesničiek a chystá nové CD," potvrdil Blesku operný spevák. Plány mala odvážne, chystala sa nahrávať v štúdiu...

Hana Zagorová sa narodila 6. septembra 1946 v Ostrave. Otec bol stavebným inžinierom a mama učiteľkou. Prvým manželom Hany Zagorovej bol tanečník a baletný majster Vlastimil Harapes. Neskôr stretla lásku svojho života. Áno povedala 30. mája 1992 slovenskému opernému tenorovi Štefanovi Margitovi. Oporou si boli dlhých 30 rokov. Hoci Štefan Margita vedel, aké zdravotné problémy jeho milovaná má, jej smrť ho kruto zasiahla. "Prepáčte, je to tak čerstvé," povedal v slzách pre eXtra.cz.

Počas svojej úspešnej kariérym, kedy naspievala približne 900 piesní, získala Hana Zagorová deväť Zlatých slávikov, nepretržite od roku 1977 až do roku 1985. Mnohí poznajú jej večné piesne Za každou chvíli s tebou platím, Maluj zase obrázky, Já nemám strach, Můj čas, Málokdo ví, Studánko Stříbrná, Rande U Zdi Nářků, SpěchámAsi, asiJinak to nejde či Je naprosto nezbytné a mnohé ďalšie. V roku 2014 ju akademici uviedli do siene slávy hudobných cien Anděl.

Hudobná scéna je opäť chudobnejšia o jednu legendu...