Bella Hadid po rokoch prehovorila o ťažkej chorobe: S čím bojuje svetová supermodelka?

Jedna z najúspešnejších modeliek sveta, Bella Hadid, už skoro 15 rokov bojuje so zákerným ochorením. Teraz vzácne poodhalila zákulisia takéhoto života.

 Supermodelka Bella Hadid sa svojím bezmála 60 miliónom sledujúcich na Instagrame nevšedne otvorila. Zalovila vo svojich archívoch a ukázala ľuďom, ako vyzerá život s lymskou boreliózou! Rozhodne to nie je nič príjemné.  

V nedeľu zdieľala niekoľko fotografií a dlhší text, v ktorom všetko popisuje. „Jedna vec, ktorú by som vám všetkým chcela povedať: Som v poriadku a nemusíte sa o mňa báť. A druhá: Nič by som nemenila,“ prekvapila. Na fotkách ju vidíme úplne vyčerpanú a zoslabnutú, počas rôznych vyšetrení v nemocnici. „Keby som tým všetkým mala prejsť znova, aby som sa dostala tam, kde som dnes, v tejto chvíli, s vami všetkými, konečne zdravá, urobila by som to. Sformovalo ma to práve v tohto človeka, ktorým dnes som,“ prijíma modelka svoj údel.  

Zároveň poďakovala svojej mame Yolande, za jej starostlivosť a podporu. Yolanda pozná Bellino trápenie z prvej ruky - boreliózou totiž trpí tiež. Choroba jej bola diagnostikovaná v roku 2012. Postihla aj najmladšieho člena rodiny, Anwara Hadida. Okrem fotiek tak zverejnila Bella Hadid aj úryvky niektorých lekárskych správ. Jedna z nich napríklad pochádza z doby, keď mala iba 17 rokov. Chorobou vtedy trpela asi rok a pol. „Je extrémne vyčerpaná, trpí depresiami a už nedochádza do školy (učí sa doma). Je jej stále zle a trpí problémami s pamäťou,“ popísal vtedy lekár jej problémy. 

Tam ale zoznam symptómov ani zďaleka neskončil. „Dnes ju trápia: závraty (horšie s fyzickou záťažou), problémy s koncentráciou, problémy s počítaním, narušená pamäť, časté zamieňanie slov, depresie, poruchy spánku, necitlivosť alebo pocity mravčenia, bolesti hlavy, problémy s rovnováhou, motanie hlavy, nočné mory, pískanie v ušiach, svalová slabosť, svetloplachosť, nespavosť, bolesť lymfatických uzlín, bolesť svalov a kĺbov, nočné potenie, palpitácia, predmenštruačný syndróm, bolesť na hrudi, studené ruky a nohy, zvýšená citlivosť k rôznym potravinám. Symptómy sa zhoršujú s teplotnými extrémami,“ popísala správa. Lekári jej v tele našli baktérie rodov Borrelia a Bartonella. 

Bella však znáša svoj údel statočne. Fanúšikov upokojuje, že sa po rokoch liečby cíti konečne zdravá a čoskoro plánuje návrat k modelingu, od ktorého si musela dať na čas pauzu. „Akonáhle budem pripravená, som späť,“ sľubuje. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bella ? (@bellahadid)