Šokujúce priznanie Harryho zo Sám doma: Pri nakrúcaní skutočne utrpel vážne zranenia!

Filmy Sám doma a Sám doma 2: Stratený v New Yorku sú neodmysliteľnou súčasťou Vianoc. Kúzlo týchto snímok spočíva vo výbornej zápletke, ale aj v skvelých hereckých výkonoch. Aby boli herci naozaj autentickí, museli pri nakrúcaní absolvovať naozaj všeličo. Svoje o tom vie aj Joe Pesci, ktorý po rokoch priznal, že sa na pľaci veľmi vážne zranil!

Kultový film Sám doma by bol ničím bez dvojice mokrých banditov, pred ktorými sa snaží Kevin McCallister ochrániť svoj dom. Keďže by ako malý chlapček nemohol nad dvomi dospelými vo fyzickom súboji vyhrať, snažil sa ich zbaviť pomocou nástrah, ktoré si pre nich pripravil. Rovnako postupoval aj v pokračovaní, a to vo filme Sám doma 2: Stratený v New Yorku. Zloduchovia sa pri prekonávaní prekážok zranili, ostali oslabení a tak mohol odvážny Kevin ujsť a privolať pomoc.

Zaujímavosťou však je, že hoci boli na najťažšie scény použití kaskadéri, nakrúcanie sa nezaobišlo bez vážneho zranenia. Po vyše 30 rokoch o ňom pre časopis People otvorene prehovoril herec Joe Pesci, ktorý vo filmoch stvárňoval banditu Harryho. Stalo sa to počas nakrúcania pamätnej scény, počas ktorej mu zhorí čiapka. Okrem očakávaných odrenín, modrín či bolesti som utrpel vážne popáleniny na temene hlavy počas scény, kde sa podpaľovala Harryho čiapka," povedal Pesci.Mal som to šťastie, že na tie najťažšie scény boli využité služby profesionálnych kaskadérov,“ prezradil. Od nakrúcania ubehlo už  viac než 30 rokov a keď sa ho v rozhovore pýtali, či by sa vrátil do pokračovania, bol vo vyjadreniach opatrný. Pesci si totiž nie je istý, či by sa kúzlo tohto filmu dalo ešte znovu zachytiť.Platí, že nikdy nehovor nikdy, ale myslím si, že by bolo veľmi ťažké zopakovať nielen úspech, ale i nevinnosť, ktorú v sebe film má. Je už iná doba, postoje a priority sa za ten čas veľmi zmenili,“ dodal na záver.

Sám doma 2 Zdroj: Pri nakrúcaní tejto scény herec utrpel vážne popáleniny temena hlavy.

Sledujte kultový film Sám doma 2: Stratený v New Yorku už dnes o 20:00 na JOJke!

Tagy: Sám doma