Lukáš Adamec zverejnil video k piesni Vrav si čo chceš: Naživo ju publiku predstaví na svojom BODKA Tour 2024!

Obľúbený spevák Lukáš Adamec ponúka ďalším songom ochutnávku pripravovaného albumu, ktorý si fanúšikovia po prvý raz vypočujú v live verzii na spevákovej jarnej koncertnej šnúre. Turné ide názvom ruka v ruke s avizovanou štúdiovkou – BODKA. Novú pieseň zverejnil prostredníctvom videoklipu, rolu si v ňom strihla i Lukášova nežnejšia polovička Zuzana.

Svetlo sveta uzrel nový videoklip Vrav si čo chceš z dielne speváka Lukáša Adamca. Pieseň sa vďaka Lukášovi dočkala už druhého znenia. Vznikla totiž už pred niekoľkými rokmi a to v úplne inej verzii. „Zložil a otextoval ju Viktor Špak a nahrala ju kapela Cirkus, kde toho času pôsobil. Mne sa vždy veľmi páčila a často sme sa rozprávali, že by som si ju rád zaspieval,“ vysvetľuje spevák. 

Pieseň tak chytila druhý dych, keď ju Lukáš s Viktorom začiatkom minulého roka nahrali v štúdiu u Maťa Turcera, ktorý skladbu produkoval. „Vtedy ešte Viktor hrával so mnou. Pre nás s Viktorom to bol v podstate rýchly proces, lebo sme nahrali gitaru a spev a Maťo si ju následne “rozporcoval” a upravil tak, ako ju videl a počul on. Potom to už bolo o hľadaní a odobrovaní formy zvukov a efektov medzi Maťom, Viktorom a mnou,“ približuje Lukáš proces nahrávania novej verzie skladby.  

Videoklip zachytáva medziľudské vzťahy. Adamec v ňom ukázal krásnu manželku 

 Zo skladby a jej textu je ľahké porozumieť významu piesne. „Sme spolu toľké roky, že vieme kto sme a vieme, že sa milujeme takí, akí sme, hovorí spevák o vzťahoch, ktoré zobrazil i vo videoklipe. Lukáš už štandardne siahol po Michalovi Nemtudovi a jeho kreatívnom tíme, kamery sa chopil Alexander Žitňanský. Ani vizuálna podoba piesne nevznikla “na prvú“. „Video vzniklo spoločným brainstormingom Miša Nemtudu a mňa. Pôvodne mal klip vyzerať úplne inak a námet naň bol podľa nás úžasný. Ale asi týždeň pred nahrávaním sme zistili, že rovnaký klip presne s takým istým prevedením už existuje:) Takže sme sa následne niekoľkými komunikáciami dopracovali až ku priestorom kina a, samozrejme, Mišo scenárom vyzdvihol myšlienku piesne a vznikol nádherný kus kinematografickej roboty,“ vracia sa spevák k vzniku klipu, ktorý sa nakrúcal na Lukášovej aktuálnej domácej pôde – v Banskej Bystrici. „Som rád, že sme mali možnosť natočiť to v takej unikátnej budove a to v kine – Filmový klub múzea SNP, priamo v pamätníku,“ teší sa Lukáš originálnej lokácii. 

Zdroj: Lukáš Adamec

Video, ktoré zachytáva rôzne podoby medziľudských vzťahov zobrazuje mladý, nádejný začínajúci pár, tiež mamu s dcérou, ktorá jej oznamuje radostnú novinu. Pár, ktorý už má čo to za sebou a pokročil k pytačkám o ruku, rovnako starší pár, ktorý má tieto krásne chvíle už zažité. „Je to o dôležitých momentoch a o tom, ako posilňujú lásku medzi blízkymi,“ približuje spevák. Scény so samotným hlavným aktérom si strihla Lukášova manželka Žužu, pre ktorú bolo natáčanie hereckou premiérou. „Žužu ma podporuje a preto s účasťou vo videu súhlasila. Malé zaváhania možno chvíľku boli, ale chopila sa toho s radosťou a, podľa mňa, veľmi profesionálne. Natáčanie si veľmi užila i a videla v podstate “zvnútra”, ako sa to všetko vyrába. Je to náš prvý spoločný klip, takže sa mu obaja veľmi tešíme,“ opisuje spevák premiérovú spoluprácu so svojou nežnejšou polovičkou. 

Nový album a jarné turné je na spadnutie 

Avizovaný album s názvom BODKA plánuje Lukáš Adamec vydať na  prelome marca a apríla tohto roku. „Na CD bude 10 piesní a možno 11-ta ako bonus:). Uvidíme. Bude znieť aj novo aj staro, ale hlavne, úplne presne tak, aký som ja:). Ja som sa nikdy do žiadneho štýlu sám neradil – to nechávam na ľudí, aj keď to nie je potrebné. Niektorí ma vidia v hop čipoch, ako sú skladby Horúca láska a Tancuj mi, niektorí v baladách, iní v rokovinách a ďalší zas aj v modernom šate ako napríklad song Najviac,“ prirovnáva spevák k svojim predošlým hitom rôzne hudobné štýly, ktoré bude nový nosič obsahovať. „Určite však zaznie i niečo viac, nech nestojím na mieste,“ dodáva Adamec. Hudobne a produkčne spolupracuje Lukáš  na albume s menami, ktoré sú jeho fanúšikom dobre známe a to Viktor Špak, Tomi Okres, Maťo Turcer či  Pavol Jeňo. „Teším sa aj novým pracovným obzorom, ktoré vidím napríklad v mojom novom gitaristovi. Samo Marinčák má tiež autorsky na svedomí jednu skladbu z tohto albumu. A už teraz vieme, že na ten ďalší album ich pribudne omnoho viac. Na CD budú, samozrejme, aj skladby, ktoré už vyšli ako single,“ dodáva spevák na margo nového albumu.

Zdroj: Lukáš Adamec

Lukáš Adamec rozhodne nelení a po vydaní spomínaného albumu naplánoval rovnomenné turné BODKA TOUR 2024, ktorého koncerty v priebehu apríla a mája odohrá so svojou družinou  v siedmych slovenských mestách. Tour bude pestré a energické. Očakávať sa môže aj výber z toho najlepšieho v mojej doterajšej kariére. BODKA TOUR 2024 bude zároveň prezentáciou nového albumu. Zatiaľ mám potvrdeného jedného hosťa, ale energiou vydá za troch. Bude ním Peter Juhás, ktorý v niektorých mestách koncerty otvorí,“ predstavuje Lukáš na čo sa fanúšikovia na jeho turné môžu tešiť. 

BODKA Tour 2024 

  • 20.04.2024, Nové Mesto nad Váhom –  BLUE NOTE 
  • 26.04.2024, Banská Bystrica – Urban Spot 
  • 27.04.2024, Martin – Barmuseum 
  • 03.05.2024, Bratislava – Stredisko kultúry – Nové Mesto  
  • 04.05.2024, Trenčín – Piano Club Trenčín 
  • 10.05.2024, Košice – Kulturpark 
  • 11.05.2024 Prešov – Stromoradie 

Vstupenky na Lukáš Adamec BODKA Tour 2024 sú dostupné v sieti Ticketportal