Prečo musia herci aj režisér ZOO často improvizovať? So zvieratami to nie je vždy jednoduché...

Odpoveď nájdete v článku.

Na nakrúcaní seriálu ZOO, ktorý príde na obrazovky televízie JOJ v pondelok 11. januára o 20:35, musia herci často improvizovať aj napriek tomu, že majú k dispozícií prepracovaný scenár. Dôvodom malých improvizačných cvičení, ktoré sú niekedy na dennom poriadku vo výrobe seriálu, sú ich štvornohí, chlpatí, operení a hlavne zvierací hereckí kolegovia. Prečo? Viac nám prezradil režisér seriálu Braňo Mišík, ktorý sa s týmto problémom musí vysporiadať najčastejšie.

„Či sú zvieratá trénované, alebo nie sú trénované, ich nejaký režisér nezaujíma. Ja sa tým pádom prispôsobujem tomu, ako to oni vnímajú, ako to oni cítia. To je niekedy inšpirujúce, že si človek niečo vymyslí a ono sa to udeje úplne inak, pretože to život tak dal a scenárista to lepšie nevymyslí,“ hovorí Braňo.

Či sa zvieratám nechce, alebo len nevedia pochopiť inštrukcie, ktoré sa im režisér seriálu snaží s pomocou ich trénerov a majiteľov vysvetliť, je v konečnom dôsledku nepodstatné. Štáb sa musí prispôsobiť práve im a mnohokrát musia upravovať detaily v deji priamo na mieste. Sú v tom už naozaj veľmi dobrí!

Presvedčte sa o tom sami a sledujte seriál ZOO na JOJke v pondelok o 20:35. Dovtedy nás sledujte na webe aj na facebooku – staňte sa fanúšikom oficiálnej facebookovej stránky seriálu!