Nemáte poruke portské víno? Vyrobte si ho doma za pár sekúnd!

Okrem toho vás naučíme krájať šalotku.

Šéfkuchár Gabo Kocák premieňa vo svojej relácii 15 min kuchár každú nedeľu varenie na zábavu a popri tom nás neustále naučí novým tipom a trikom, ktoré sú rýchle, jednoduché a pritom také účinné.  V najnovšej epizóde si Gabo pozval ako hostku známu komičku Evelyn, ktorá ho vyzvala k vareniu troch zaujímavých receptov, ktoré mal za úlohu dotvoriť podľa svojich predstáv.

Najlepšie triky Gabo vytasil z rukáva hneď v úvode. Počas prípravy Evelyninho receptu na Rigatoni s hruškami a čiernym sezamom nám ukázal, ako čo najefektívnejšie očistiť šalotku. Vo videu uvidíte, že je to ešte jednoduchšie, než ste si mysleli. Oba konce jednoducho odrežete, šupku pozdĺžne narežete nožom a vnútro z napokon vylúpite von. Zostane vám tak maximum tejto zdravej zeleniny s minimom námahy.

Ďalším skvelým Gabovým tipom je „výroba“ portského vína, po ktorom Evelyn náhle zatúžila, a tak sa musel obracať, aby ju nesklamal. A keďže k hruškám sa najviac hodilo biele portské a Gabo ho práve nemal poruke, rozhodol sa, že ho jednoducho pripraví. Stačili mu na to len dve ingrediencie a pár sekúnd času. Do klasického bieleho vína, ktoré máte aj doma, jednoducho pridal požadované množstvo cukru. Vďaka tomu sme jedlu pridali nádych príchute skutočného portského. Víno sme následne nechali redukovať, aby nám z neho ostal akýsi sirup. Pokiaľ máte poruke pravé portské, použite ten istý postup. Veríme, že Gabo vám opäť o čosi uľahčil varenie a ušetril pár drahocenných sekúnd v kuchyni.

Celú epizódu relácie 15 min kuchár nájdete v našom bezplatnom archíve!