Za osudy žien môže práve ona: Je Démonom z Tiesňavy „nevinná“ bylinkárka?

Čakali ste to aj vy?

Opäť sme bližšie k odhaleniu množstva záhadných vrážd žien, ktoré majú toho spoločného viac, než sa spočiatku zdalo. Listové tajomstvo Margaréty je odhalené a spolu s ním aj to doktorovo o ich ľúbostnom vzťahu. Detektív napriek vážnym podozreniam zo zoznamu potenciálnych vrahov vylúčil farára, ktorý by s ťažkým pruhom len ťažko naložil mŕtve ženy na voz. Vinu však nemohol dokázať ani Foldvárymu, a to napriek tomu, že bol v čase Anninej vraždy v kaštieli. Ani grófove škrabance na chrbte napodiv nespôsobil grófkin zápas pred smrťou, ale len jeho nová spriaznená duša.

Marton však zistil, že doktor Bielik bol ošetrujúcim lekárom viacerých zmiznutých žien. Je presvedčený, že potraty robil práve on. Bielik mal navyše agresívne výbuchy hnevu vždy, keď o tejto téme hovoril. Inak to nebolo ani vtedy, keď sa s ním o tejto chúlostivej téme chcela zhovárať Júlia. Doktor však voči nej ostro vystúpil a skončil v kŕčoch. Napokon priznal svoje tajomstvo – trpí syfilisom a navyše bol otcom Margarétinho dieťaťa. Margaréta sa kvôli tejto chorobe bála, že dieťa bude postihnuté, a tak sa rozhodla ísť na potrat.

Keďže však ani ona u svojho milenca nepochodila, Martonovi je jasné, že potraty robí po celý čas niekto iný. Vďaka Júlii ho stopa zaviedla až k bylinkárke. Po príchode do jej obydlia nájde zaštopkanú červenú plachtu. Aby si potvrdil podozrenie, vypýtal si od nej aj žuvací tabak. Podozrenia sú na mieste – tabak vyzerá presne tak isto, ako ten, čo našiel spolu s Černým v jaskyni. Marton veci i Démona okamžite pomenuje pravými slovami: „Priznáte sa dobrovoľne alebo vás mám nechať zatknúť, pán Démon z Tiesňavy?“ Odhalil teda Marton skutočného Démona zo Zádieľskej tiesňavy?

Najnovšiu epizódu seriálu 1890 nájdete v našom bezplatnom archíve!

HLÁŠKYZO SERIÁLU