Nadupaný recept pre milovníkov zemiakov: Richard Sulík vás naučí, ako pripraviť gratin!

Richard Sulík predviedol v Bez servítky zaujímavé recepty. Jedným z nich bol aj zemiakový gratin, ktorý možno v takejto verzii nepoznáte!

Ak milujete zemiakové recepty, ste na správnej adrese. Relácia Bez servítky divákom priniesla jeden skutočne zaujímavý z nich. Ak ste sledovali epizódu s Richardom Sulíkom, možno vás zaujal práve jeho gratin. Recept zvolil Richard ako prílohu, zemiaky však môžete jesť aj úplne samé a určite budete nasýtení. Inšpirujte sa!

Trúfate si navariť za 3000 eur? Okrem tisícky za účasť si ako výherca odnesiete ďalších 2000 eur! Ak si na výzvu trúfate, prihláste sa TU ešte dnes!

Na gratin podľa Richarda Sulíka budete potrebovať:

pretlačený cesnak

zemiaky

smotana

maslo 

chedar

mozzarella

gruyère

prípadne parmezán 

na vrch: gorgonzola, oregano, hľuzovka

Ako na to?

Rúru vyhrejte na 180 °C. Okrúhlu zapekaciu formu vymastite maslom a dajte na jej spodok postrúhané syry. Zemiaky očistite a pokrájajte alebo postrúhajte na tenučké plátky. Naplocho ich poukladajte do formy. Richard predtým upiekol cesnak, ktorý našiel využitie v smotane, môžete použiť tú, ak skúšate celý jeho recept. Prípadne cesnak so smotanou využite podľa svojej chuti. Formu vložte do vyhriatej rúry a pečte 45 - 55 minút, prípadne pokiaľ zemiaky nie sú mäkké. Na záver pečenia ešte posypte oreganom a hľuzovkou a poukladajte na vrch kúsky gorgonzoly. Po upečení gratin vyberte z rúry a nechajte asi 10 minút odpočívať. 

Zdroj: TV JOJ

Archív Bez servítky nájdete na JOJ PLAY!  

Sledujte Bez servítky pracovné dni o 17:50 na JOJke!