recept_predjedlo

Predjedlo: By ste sa čudovali, čo všetko môže byť na sladko

Kačacia pečeň s cibuľovým džemom.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

1kg kačacia pečeň

1,5 L masť

soľ, čierne korenie

0,5kg červenej cibule

100 g trstinový cukor

1 dcl balzamikový ocot

údená čili paprička

olej

Postup:

Pečeň si naložíme na noc do mlieka, potom umyjeme, osušíme. Rozpálime masť na miernom ohni, vložíme do nej pečienku a pomaly ju varíme cca 30 min.

Vyberieme a nakrájame na plátky.

Cibuľový džem:

Cibuľu si nakrájame na plátky, restujeme ju do sklovita cca 10 min. Pridáme trstinový cukor a keď cukor skaramelizuje, pridáme balzamikový ocot, údenú čili papričku, soľ, korenie a varíme cca 30 min. Stiahneme zo sporáku a keď tak ešte dochutíme.

Tagy: Predjedlo