recept_dezert

Dezert: Babičkin jablkový koláč

Jablkový koláč.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

100 gr mäkké maslo

250 gr múka hladká

2 čajové lyžičky prášok do pečiva

Štipka soli

150 gr kryštálového cukru

2 vajcia

Citrónová kôra

1 balíček vanilínového cukru

75 ml mlieka

4 jablká

1 škoricový cukor

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia. V miske zmiešané všetky suché ingrediencie. Vmiešame maslo a citrónovú kôru. Nakoniec prilejeme mlieko. Všetko dobre premiešame. Ošúpeme jablká a nakrájame na menšie kocky. Jedno jablko nakrájame na mesiačiky, ktoré použijeme na povrch torty. Formu vymažeme maslom a vysypeme múkou. Vlejeme časť cesta do formy. Pridáme nakrájané jablká a opäť zalejeme cestom. Na povrch poukladáme jablká na mesiačiky a posypeme škoricovým cukrom. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov.

redakcia / AB

redakcia / AB

Viac článkov od autora
Tagy: Dezert