recept_dezert

Dezert: Trochu inak

Karamelovo-jablkový dezert

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

Karamel: 1 pohár cukru

2 PL vody

2 PL masla

1/2 pohára smotany

Cukor si dáme na panvicu, pridáme vodu a necháme rozpustiť asi 10 minút. Sem tam premiešame. Keď sa cukor rozpustí pridáme maslo a nakoniec smotanu.

Cesto:

3 žĺtky, 3 bielky, 1 vanilka, pohár cukru, 1 Prášok do pečiva, 1/2 pohára oleja rastlinného, 1 a ½ pohára polohrubej múky, čajová lyžička soli, ½ bieleho jogurtu

Žĺtka si vyšľaháme s cukrom, pridáme múku, olej, prášok do pečiva, soľ, biely jogurt, vanilku a nakoniec bielka vyšľahané na sneh.

0,5 kg jabĺk očistíme a nakrájame na pásiky.

Tortovú formu si vystelieme papierom a vylejeme tam karamel. Na karamel vysypeme škoricový cukor a poukladáme jabĺka ktoré zasypeme škoricovým cukrom a zalejeme pripraveným cestom.

Dáme do rúry na 40 minút piecť na 180 stupňov. Vyberieme po upečení z rúry a vyklopíme na tanier tak aby jablká boli na vrchu a cesto na spodu. Podávame so šľahačkou.

redakcia / AB

redakcia / AB

Viac článkov od autora
Tagy: Dezert