recept_polievka

Polievka: Burjakova

Boršč.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

500 g mäsa na kosti (tu je morčacie stehno);

200 g fazule;

1 repa;

1 mrkva;

1-2 cibule;

1 červená paprika;

2 zemiaky;

2 lyžice. l. rajčinová pasta;

2 strúčiky cesnaku;

250 g čerstvej kapusty;

rastlinný olej na vyprážanie

soľ, čierne korenie, bobkový list - podľa chuti.

Postup:

Mäso umyjeme, pridáme dva litre vody a povaríme. Keď voda zovrie, opatrne odstráňte všetku penu a vývar duste asi 1 hodinu.

Pripravte si borščový dresing. Olúpte zeleninu. Nakrájajte cibuľu a papriku, mrkvu a cviklu nastrúhajte na hrubom strúhadle. Zahrejte rastlinný olej. Cibuľu a mrkvu najskôr orestujte na panvici do mäkka, potom pridajte papriku a trochu ju spolu orestujte. Potom pridáme cviklu, všetko premiešame, dochutíme soľou, korením, pridáme cesnak a bobkový list prechádzajúci lisom. Všetko spolu orestujeme asi 5-7 minút. Paradajková pasta sa rozpustí v 50 ml vody a pridá sa na panvicu. Borščový dresing dusíme na miernom ohni prikrytý, kým nie je zelenina mäkká, asi 20 minút.Nakrájajte zemiaky na malé kocky.

Nakrájajte kapustu.

Pripravené mäso vyberte z vývaru, zbavte ho kostí. Vývar osolíme, vrátime doň mäso, pridáme zemiaky a povaríme ich 8 minút domäkka. Potom do vývaru pridáme kapustu a fazuľu a povaríme ich asi 5 minút. Kapusta v boršči by sa nemala variť.

Na záver pridajte zálievku do vývaru, priveďte do varu a vypnite oheň. Boršč odložte na 15 - 20 minút na varenie a podávajte.

Tagy: Polievka