recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Cmuky cmuky

Bravčové líčka s polentou.

Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

800 g bravčové líčka

Cibuľa

2x mrkva

1x zeler

200 ml červené víno

Kukuričná polenta

mlieko

2 strúčiky cesnaku

20 g sušené hríby

Postup:

Bravčové líčka na prudko orestujeme. Vyberieme z hrnca a do výpeku pridáme cibuľu a orestujeme na nej koreňovú zeleninu a cesnak. Keď je zelenina o restovaná pridáme mäso, zalejeme červeným vínom. Po zredukovaní vína dolejeme vodou a dusíme podľa potreby približne 2 hodiny. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho scedíme šťavu, ktorá nám vznikla. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu. Keď je cibuľa hotová, pridáme lesné huby, ktoré si opražíme. Následne zalejeme vývarom z mäsa. Môžeme zjemniť porciou masla, prípadne zahustiť s mascarpone krémom. Pridáme mäso, zohrejeme a podávame s polentou.

Tú si pripravíme na ohni v pomere 1:3 s mliekom. Môžeme zahustiť maslom a mascarpone krémom.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku