
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
800 g bravčové líčka
Cibuľa
2x mrkva
1x zeler
200 ml červené víno
Kukuričná polenta
mlieko
2 strúčiky cesnaku
20 g sušené hríby
Postup:
Bravčové líčka na prudko orestujeme. Vyberieme z hrnca a do výpeku pridáme cibuľu a orestujeme na nej koreňovú zeleninu a cesnak. Keď je zelenina o restovaná pridáme mäso, zalejeme červeným vínom. Po zredukovaní vína dolejeme vodou a dusíme podľa potreby približne 2 hodiny. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho scedíme šťavu, ktorá nám vznikla. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu. Keď je cibuľa hotová, pridáme lesné huby, ktoré si opražíme. Následne zalejeme vývarom z mäsa. Môžeme zjemniť porciou masla, prípadne zahustiť s mascarpone krémom. Pridáme mäso, zohrejeme a podávame s polentou.
Tú si pripravíme na ohni v pomere 1:3 s mliekom. Môžeme zahustiť maslom a mascarpone krémom.