recept_dezert

Dezert: Babalas

Dezert z tradičného afrického likéru.

Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie: 

Torta:

250 ml (1 šálka) práškového cukru

2 veľké vajcia

15 ml (1 polievková lyžica) hladkého marhuľového džemu

185 g hladkej múky

5 ml (1 lyžička) sódy bikarbóny

štipka soli

30 ml (2 lyžice) masla

5 ml (1 lyžička) bieleho octu

125 ml (½ šálky) mlieka

250 ml (1 šálka) sladkej smotany

125 ml (½ šálky) masla

125 ml (½ šálky) bieleho cukru

125 ml (½ šálky) Amarula

Postup: 

Rúru predhrejte na 180 ° C / ventilátor 160 ° C. Krupicový cukor a vajcia vyšľahajte do nadýchaného a ľahkého stavu. Pridajte marhuľový džem. Múku, sódu bikarbónu a soľ spolu trikrát preosejte. Na miernom ohni rozpustíme maslo s octom a mliekom. Múčnu zmes a mliečnu zmes striedavo pridávame do vaječnej zmesi. Cesto vylejeme do vymastenej rúry na pečenie. Pečte asi 45 minút. Medzitým dajte do hrnca smotanu, maslo, cukor a Amarulu a miešajte ich na miernom ohni, kým sa maslo nerozpustí a cukor sa nerozpustí. Zmes nenechajte zovrieť. Korpus vyberte z rúry, na mnohých miestach ho prepichnite špajľou a ihneď ho zalejte horúcou omáčkou. Podávame s teplou malinou a dollipom z marcipánu a mäty.

Tagy: Dezert