dezert  - ČokoToskánsko BEZ SERVITKY

Dezert: ČokoToskánsko

Tiramisu s bielou čokoládou.

Vyskúšajte u vás doma recepty Gabriela Kalnu.

Suroviny: piškóty, domáce alebo kúpené (múka, cukor, vajce, prášok do pečiva), biela čokoláda na varenie, šľahačka, mascarpone, kávový alebo iný likér, káva, maliny, kakao, zlatý prášok

Postup:

Piškóty si vyrobíme jednoducho tak, že zmiešame žĺtky s cukrom, a pridávame postupne múku a vyšľahane bielky, pečieme 12 minút na 180 stupňov Celzia. 

Zdroj: TV JOJ

Krém: Šľahačku zahrejeme nad vodným kúpeľom tak, aby sa tam všetka čokoláda roztopila, necháme zmes vychladnúť. Potom ju jemne prešľaháme. Mascarpone vymiešame s ďalšou čistou vyšľahanou šľahačkou a postupne pridávame šľahačku s bielou čokoládou do hustejšieho krému. Piškóty namáčame do kávy, v ktorej sme rozpustili likér 1:1. Do pohára ukladáme striedavo piškóty, maliny a krém a vrch ozdobíme zlatým práškom. 

 

redakcia / AB

redakcia / AB

Viac článkov od autora
Tagy: Dezert