hl. jedlo - pozor, opät zemiaky (simona salatova, bez servitky)

Hlavné jedlo: Pozór, opäť zemiaky!

Francúzske zemiaky.

Vyskúšajte u vás doma recept od Simony Salátovej.

Postup: 

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Uvaríme ich do mäkka. nakrájame si kvalitné špekáčiky (aspoň 6 kusov na 2 kilá zemiakov) na malé kocky. Špekáčiky opražíme na oleji, pridáme majoránku, čierne korenie a soľ. Uvarené zemiaky a špekáčiky spolu zmiešame a pridáme dve črievka taveného syra. Zmes prenesieme na pekáč a uhladíme. Rozbijeme si 6 ks vajíčok do ktorých nastrúhame 200 gramov oštiepku. Zmes vylejeme na plech a dáme zapiecť na 190 stupňov Celzia aspoň na 45 minút. Podávame s kyslou zaváranou zeleninou

Zdroj: TV JOJ

redakcia / AB

redakcia / AB

Viac článkov od autora