Dezert: Jozef Mak Krémový monika bez servitky

Dezert: Jozef Mak Krémový

Mini tortičky plnené krémom a ovocím.

Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny na korpus: 

krupicový cukor 130 g

maslo 125 g

vajce 3 ks

múka pšeničná hladká 180 g

kypriaci prášok do pečiva 0.5 bal

kakao holandského typu 30 g

mlieko 50 ml

Na limetkový krém:

Mascarpone 250 g

Philadelphia 250 g

limetková šťava 3 PL

práškový cukor 120 g

Zdroj: TV JOJ

Na dokončenie:

tmavá čokoláda 100 g

33 % smotana na šľahanie 100 g

Korpus postup: 

Cukor vyšľaháme s maslom do peny, po jednom zašľaháme vajcia. Nakoniec opatrne vmiešame múku preosiatou s kakaom a kypriacim práškom a mlieko. Vylejeme na plech (veľký 30x40 cm) vyložený papierom na pečenie a pečieme 10 - 15 minút v rúre vyhriatej na 160 °C. Necháme vychladnúť. Pripravený korpus potrieme malinovým džemom a vykrajujeme kolieska v priemere 6 - 8cm. Potrebujeme párny  počet koliesok. 

Limetkový krém: 

Všetky ingrediencie dáme do misy a vyšľaháme hladký krém. Dáme ho do cukrárenského vrecka s guľatou špičkou a nanesieme krém na kolieska potreté malinovým džemom. Priklopíme zvyšnými kolieskami.

Na záver: 

Čokoládu nalámeme na kúsky a dáme do misky. Smotanu privedieme tesne pod bod varu a prilejeme k čokoláde. Miešame, kým sa čokoláda rozpustí. Čokoládový krém necháme ľahko vychladnúť a potom ním potrieme vrchy tortičiek. Necháme vytuhnúť tortičky a nakoniec ozdobíme malinou, čučoriedkou a čerstvou mätou.

Tagy: Dezert