Hlavné jedlo: Svieca na Orloji

Hlavné jedlo: Svieca na Orloji

Sviečková a karlovarská knedľa.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky.

Potrebujeme:

Hovädzia sviečková (falošná)

Cibuľa/mrkva/zeler/petržlen/z každého cca 400 g

Smotana na varenie

Horčica

Slanina

Brusnice

Cukor na karamel

Bobkový list

Soľ a korenie

Zdroj: TV JOJ

Knedľa:

Rožky 15 ks 

Vňať petržlenová

Vajíčka 4 ks

Mlieko 3,5 %

Slaninka

Cibuľa

Muškátový oriešok

Soľ, korenie

Cesnak

Postup:

Mäso opracuje, prešpikujeme slaninou, posolíme a pokoreníme. Zatiahneme z každej strany. Do panvice dáme pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu, opekáme. Keď je zelenina zarestovaná pridáme cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Do panvice pridáme opečené mäso, podlejeme vodou, pridáme koreniny a varíme do zmäknutia. Mäso a korenine vyberieme, zbytok vymixuje a ochutíme smotanou, horčicou a citrónom. Pokrájanú slaninu a cibuľu zarestujeme. Rožky pokrájame, zalejeme trochou mlieka a pridáme k nim orestovanú slaninu s cibuľou. Vajcia, petržlenovú vňať a vyšľahané bielka. Ochutíme koreninami. Z hmoty tvoríme knedle, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie. Varíme vo vriace vode cca 30 min.

Tagy: Jedlo