Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Hovädzia sviečková (falošná)
Cibuľa/mrkva/zeler/petržlen/z každého cca 400 g
Smotana na varenie
Horčica
Slanina
Brusnice
Cukor na karamel
Bobkový list
Soľ a korenie
Knedľa:
Rožky 15 ks
Vňať petržlenová
Vajíčka 4 ks
Mlieko 3,5 %
Slaninka
Cibuľa
Muškátový oriešok
Soľ, korenie
Cesnak
Postup:
Mäso opracuje, prešpikujeme slaninou, posolíme a pokoreníme. Zatiahneme z každej strany. Do panvice dáme pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu, opekáme. Keď je zelenina zarestovaná pridáme cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Do panvice pridáme opečené mäso, podlejeme vodou, pridáme koreniny a varíme do zmäknutia. Mäso a korenine vyberieme, zbytok vymixuje a ochutíme smotanou, horčicou a citrónom. Pokrájanú slaninu a cibuľu zarestujeme. Rožky pokrájame, zalejeme trochou mlieka a pridáme k nim orestovanú slaninu s cibuľou. Vajcia, petržlenovú vňať a vyšľahané bielka. Ochutíme koreninami. Z hmoty tvoríme knedle, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie. Varíme vo vriace vode cca 30 min.