Predjedlo – A la Italiana

Predjedlo: A la Italiana

Domáca bageta s nátierkami.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Domáca bageta:

250 ml vlažná voda

1 KL kryštálový cukor

1 balíček sušené droždie

550 g hladká múka

Postup:

Z vlažnej vody, cukru a sušeného droždia vymiešame kvások a necháme ho zaktivovať približne 15 minút. Na pracovnej doske zmiešame múku so soľou, prilejeme kvások a rukami spracujeme celistvé a pružné cesto. Cesto vložíme do misky, zakryjeme a necháme asi 60 minút vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý rozrežeme na 3 a 4 časti. Z každej vyrolujeme a vytvarujeme jednu bagetu. Bagety uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme podkysnúť ešte asi 30 minút. Nakysnuté bagetky jemne narežeme na povrchu (aby získali mramorový vzhľad), potrieme slanou vodou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C na cca 10 minút, potom teplotu znížime na 170 °C a pečieme ešte asi 15 minút.

Zdroj: TV JOJ

Nátierka avokádová: Avokádo, cibuľa, cesnak, limetová šťava z polky limety, soľ, čierne korenie Všetky suroviny zmiešame, dozdobíme jahodou

Paradajková: Paradajky, bazalka, soľ, čierne korenie, mozzarella Paradajky nakrájame na malé kúsky spolu s bazalkou, osolíme, okoreníme Dozdobíme plátkom mozzarely

Prošutová: Maslo, cesnak, prošuto, žltý melón Maslo zmiešane s cesnakom. Dozdobíme plátkom prošuta a kúskom žltého melónu

redakcia / AB

redakcia / AB

Viac článkov od autora
Tagy: Predjedlo