Hlavné jedlo: Po karlovarsku se múkat bude!

Hlavné jedlo: Po karlovarsku se múkat bude!

Hovädzí guláš s domácim knedlíkom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny na knedlík:

toastový chlieb

smotana

maslo

vajcia

pažitka

soľ

korenie

Zdroj: TV JOJ

Postup výroby knedlíka:

Toastový chleba si nakrájam na malé kocky a opečiem na panvici do chrumkava, potom si nakrájam najemno pažítku, pridám k tomu spolu so žĺtkami a smotanou pažítku a premiešam. Popri tom si vyšľahám sneh z bielok a zmiešam to dohromady. Potom si dám do potrav. fólie a vytvarujem si knedle a potom do vracej vody pridám knedľe a varím cca 20 - 30 min., potom ich nechám odležať.

Suroviny na guláš:

Hovädzie mäso

vývar

červené víno suché

cibuľa

cesnak

olej

sladká paprika

rajč. pretlak

rasca

soľ

korenie

Postup: 

Cibuľu si orestujem do zlata, potom pridám nakrájané mäso, tiež ho orestujem, aby sa zatiahlo. Pridám papriku, rascu, cesnak, pretlak podlejem červenom vínom a aj vývarom a nechám variť, občas podlejem vývarom podľa hustoty. Nakoniec, keď bude mäso mäkké, dochutím cesnakom, soľou a korením. Ozdobím to pažítkou.

Tagy: Jedlo