predjedloPredjedlo: Rypák a brambor

Predjedlo: Rypák a brambor

Zemiaková placka s kuracím mletým mäsom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

zemiaky

cibuľa

cesnak

múka

masť

vajcia

mleté mäso

soľ

sušená pažítka

kyslá smotana

biely jogurt

čierne mleté korenie

šalátové korenie

olej

zemiaky

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

cibuľu a cesnak si nastrúhame. Pridáme soľ, vajíčko, čierne korenie a múku. Vymiešame. Na panvici rozpálime masť s olejom, z cesta spravíme malú placku. Na ešte surovú stranu placky položíme placku z mletého mäsa, ktorá je dochutené soľou a korením. Na masovú časť dáme opäť zemiakové cesto. Vzniknú nám tak zemiakové placky plnené mäskom. Podávame s dvoma dipmi.

Cesnakový dip – jogurt, smotana, soľ, korenie, cesnak

Pažítkový dip – jogurt, smotana, pažítka, šalétové korenie a soľ

Tagy: Predjedlo