Hlavné jedlo: Pani Zobáková

Hlavné jedlo: Pani Zobáková

Konfitované kačacie stehná s domácou lokšou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

kačacie stehná

soľ

masť

cesnak.

Postup:

Večer si nasolíme stehná a spolu s cesnakom ich uložíme do chladničky. Ráno ich naukladáme na plech tesne vedľa seba, zalejeme ich masťou a dáme piecť. Pečieme na 110 stupňoch, zakryté alobalom 1/2 hodinu. Potom odkryté pečieme na 100 °C min. 3 hodiny

Lokše:

1/2kg zemiaky

soľ

hladká múka 0,100 g.

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Deň vopred uvarime zemiaky v šupe. Nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme muku (možno viac podla potreby), osolíme. Všetko spojíme, urobíme šulec a narežeme na rovnaké dieliky. Každý vyvaľkáme na kruh a pečieme na suchej panvici z oboch strán. Potrieme masťou z kačky,

Žemľová knedľa:

10 pečív

5 vajec

2 dc mlieka

vňať

kúsok masla

100 g slaniny oravskej

červená cibuľa

korenie

soľ

muškátový orech

fólia potravinárska.

Postup:

Nakrájame si pečivo na kocky (najlepšie z predošlého dňa), zalejeme mliekom a žĺtkami a necháme, aby vsiakli do pečiva. Na panvici si rozpustime maslo, pridáme nakrájanú slaninu a cibuľu. Restujeme a vychladnuté pridáme k pečivu. Osolíme, okoreníme, pridáme štipku muškátového orechu. Vyšľaháme bielka, pridáme k zmesi a zamiešame. Zabalíme do fólie a dáme do vriace vody na 20 minút.

Dusená kapusta:

hlava červenej kapusty

cibuľa

cesnak

masť

cukor

soľ

1 dc víno červené

1 jablko

pomaranč

1dc ocot.

Postup:

Nakrájame cibuľu, cesnak, otestujeme na masti. Pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Posolíme, okoreníme, pridáme rascu a podlejeme vínom pre chuť. Dusíme, pridáme ocot a stavu z pomaranča.

Tagy: Jedlo