Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
kačacie stehná
soľ
masť
cesnak.
Postup:
Večer si nasolíme stehná a spolu s cesnakom ich uložíme do chladničky. Ráno ich naukladáme na plech tesne vedľa seba, zalejeme ich masťou a dáme piecť. Pečieme na 110 stupňoch, zakryté alobalom 1/2 hodinu. Potom odkryté pečieme na 100 °C min. 3 hodiny
Lokše:
1/2kg zemiaky
soľ
hladká múka 0,100 g.
Postup:
Deň vopred uvarime zemiaky v šupe. Nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme muku (možno viac podla potreby), osolíme. Všetko spojíme, urobíme šulec a narežeme na rovnaké dieliky. Každý vyvaľkáme na kruh a pečieme na suchej panvici z oboch strán. Potrieme masťou z kačky,
Žemľová knedľa:
10 pečív
5 vajec
2 dc mlieka
vňať
kúsok masla
100 g slaniny oravskej
červená cibuľa
korenie
soľ
muškátový orech
fólia potravinárska.
Postup:
Nakrájame si pečivo na kocky (najlepšie z predošlého dňa), zalejeme mliekom a žĺtkami a necháme, aby vsiakli do pečiva. Na panvici si rozpustime maslo, pridáme nakrájanú slaninu a cibuľu. Restujeme a vychladnuté pridáme k pečivu. Osolíme, okoreníme, pridáme štipku muškátového orechu. Vyšľaháme bielka, pridáme k zmesi a zamiešame. Zabalíme do fólie a dáme do vriace vody na 20 minút.
Dusená kapusta:
hlava červenej kapusty
cibuľa
cesnak
masť
cukor
soľ
1 dc víno červené
1 jablko
pomaranč
1dc ocot.
Postup:
Nakrájame cibuľu, cesnak, otestujeme na masti. Pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Posolíme, okoreníme, pridáme rascu a podlejeme vínom pre chuť. Dusíme, pridáme ocot a stavu z pomaranča.