Predjedlo:  Pomalý štart

Predjedlo: Pomalý štart

Slimáky s cesnakom, maslom a bylinkami a opečené krekry.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

pohár slimákov v bujóne

250 g masla

8 strúčikov cesnaku

3 pol. lyž. nasekanej petržlenovej vnate

2 káv. lyž. soli

podľa oka pridať mleté korenie a chilli

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Sterilizované slimáky v bujóne vysypeme do sitka a necháme odkvapkať. Zatiaľ si pripravíme bylinkové maslo. V miske si vymiešame maslo, cesnak, soľ, korenie, petržlenovú vňať a chilli. Do každej ulity vložíme kúsok bylinkového masla, slimáčika a opäť maslo. Položíme na plech tak, aby maslo nevytekalo a necháme v trúbe na 200 stupňov asi 7 minút.

Podávame so špaldovými krekrami:

260 g špaldovej múky

100 g masla

20 g olivového oleja

100 g vody soľ + semienka na ozdobu

Postup: 

Trúbu zohrejeme na 160 stupňov. Do mixovaciej nádoby vložíme všetky ingrediencie a miešam. Cesto vyváľame na tenkú vrstvu, posypem semienkami a nakrájame na krekry. Potom pečieme v trúbe 15 minút.

Tagy: Predjedlo