Hlavné jedlo: Gaeng Lueng Gai

Hlavné jedlo: Gaeng Lueng Gai

Žlté kuracie curry.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Žltá kari pasta: 

chilli papričky (podľa chuti a pálivosti)

1 ML soľ

2 strúčik cesnaku

šalotka

50 g čerstvý zázvor

1 a ½ PLkrevetová pasta

2 PLcurry korenia

1 ML semienka koriandra

1 ML celej rasce

1 PL sójová omáčka

2 PL olivový olej

1 kg kuracie prsia

Mrkva

Brokolica

Hráškové struky ploché

Farebná sladká paprika

Olivový olej

1 ks citrónová tráva

Kokosové mlieko

škrob

Soľ

3 hrnček Basmati ryža

Voda

Mikrobylinky na ozdobu

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Pastu na žlté kari si pripravíme rozmixovaním všetkých surovín. (Koriandrové semienka si opražíme na suchej panvičke, cesnak a zázvor ošúpeme). Necháme postáť aspoň 1 hodinu, aby sa chute prepojili. 

Kuracie mäso si nakrájame na menšie kocky. Olivový olej si rozpálime a vložíme doň kuracie prsia, aby sa zatiahli. Potom pridáme 2 PL kari pasty, zalejeme kokosovým mliekom a povaríme až kým nám kuracie mäso nezmäkne. Zatiaľ si nad parou podusíme brokolicu (do polomäka). Keď máme mäso mäkké, pridáme k nemu na pásiky nakrájanú farebnú sladkú papriku, mrkvu, hráškové struky a podusenú brokolicu. Všetko zamiešame. V hrnčeku si zmiešame kokosové mlieko s ML a prilejeme do kari. Zamiešame, aby nám omáčka nezhrudkovela.

Basmati ryžu si pripravíme v pomere 1 hrnček ryže 1 a ½ hrnček vody. Ryžu poriadne premyjeme, aby sme ju zbavili škrobu (aby sa nám nezlepila). Osolenú vodu privedieme k varu. Do vriacej vody nasypeme premytú ryžu, počkáme kým zovrie, stiahneme teplotu varu a varíme 5 minút. Po 5 minútach vypneme teplotu, zakryjeme ryžu pokrievkou a necháme samovoľne dovariť 15 minút. Po tomto čase máme ryžu hotovú.

Podávame ozdobené s mikrobylinkami a sójovými klíčkami.

Tagy: Jedlo