Predjedlo: Terinne

Predjedlo: Terinne

Syrová terina.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

250 g mascarpone, gorgonzola, syr brie, 3 PL sušených sliviek, 1 KL medu, soľ, korenie, 2,5PL nasekaných orechov, šípkový džem, vývar

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Mascarpone rozdelíme na dve polovice. Do jednej polovice nakrájame syry a zmiešame. Do druhej polovice dáme zbytok surovín. Nádobu vystelieme potravinovou fóliou tak, aby pretŕčala. Na spodok formy dáme jednu polovicu syrovej plnky, nato vrstvime sladkú zmes a na vrch zas syrovú. Zabalíme do chladničky a necháme stuhnúť. Medzi tým si pripravíme omáčku. Do šípkového džemu dáme trochu vývaru a chvíľku povaríme, kým sa nám omacká nespojí.

Žemličky:

160 g hladkej celozrnnej špaldovej múky, kelímok cottage syru, 1 vajce, 2,5 KL prášku do pečiva, soľ, semienka podľa chuti

Postup: 

Zo surovín si vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočívať 15 min. Z cesta si vytvoríme žemličky, ktoré dáme piecť do rúry na 30 - 35 min- pri 180 stupňoch Celzia.

Tagy: Predjedlo