Dezert: Zlatokopka

Dezert: Zlatokopka

Veterník

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

22 dkg hladkej múky, 3 dc vody, 125 g masla, 5 - 6 vajíčok, šľahačka, cukor, soľ, brusnice, maliny

Postup:

Do hrnca si dáme 3 dc vody a 125 g masla, keď sa maslo roztopí tak pridáme 22 dkg hladkej múky a miešame do hladka. Odstavíme z ohňa a necháme na 5 - 10 min vychladnúť. Do toho dáme 5 - 6 vajíčok. Vyšľaháme z mixérom. Cez mešec striekame na plech, kde sme si pripravili papier na pečenie. Trúbu máme zapnutú na 220 stupňov Celzia a pečieme cca 20 - 25 min. Musia ísť krásne do zlatista.

Zdroj: TV JOJ

Slaný karamel:

Upálime 20 dkg kryštálového cukru, keď je krásne roztopený, tak pridáme zarovno kávovú lyžičku soli, do toho 200 ml šľahačky a necháme prevrieť nech sa to krásne roztopí. Na 24 hod. uložíme do chladničky Na druhý deň dáme do mixéra a pridáme ďalšiu šľahačku a vyšľaháme. Opäť si naplníme vrecko a môžeme plniť do veterníkov. Poleva na vrchnáčiky veterníkov je z karamelu. Ako ich polejeme tak ich posypeme s lupienkovými mandľami, ktoré sme si obalili v zlatom prášku.

Omáčka:

Na panvičku si dáme brusnice. Necháme ich trošku povariť a pridáme cukor z ktorého sa vytvorí karamel.

Tagy: Dezert