Polievka: Kokosový Budha z misky

Polievka: Kokosový Budha z misky

Tom Yum s krevetami.

Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

2 plechovky kokosového mlieka
800 gramov kreviet
Voda
10 kusov kafirovych listov
10 plátkov koreňa galangalu 
2 stonky citrónovej trávy
Chilli pasta
Tom yum pasta
Chilli
Soľ
1/2 limetky
2 PL rybej omáčky
Shimei
Shitake
Koriander
Sklenené rezance

Zdroj: TV JOJ

Postup:
Necháme si zovrieť 150 ml vody a polovice plechovky kokosového mlieka. Potom pridáme Tom Yum pastu, chilli pastu a postupne pridávame kafirové listy, chilli, shitake, shimei, spodnú časť citrónovej trávy prepolenej pozdĺž, galangal, limetkovú šťavu, rybú omáčku. Zalejeme 400 ml vody, znovu necháme zovrieť a nakoniec pridáme krevety a zvyšok kokosového mlieka. Necháme variť 5 minút. Pred podávaním posypeme koriandrom a podávame so sklenými rezancami. 

Tagy: Polievka