Dezert: Merengue de amor

Dezert: Merengue de amor

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

4 vajcia

cukor - kryštálový aj práškový 

polohrubá múka

hladká múka

vanilkový cukor

kakao

mascarpone

jahody

štipka soli 

kypriaci prášok 

šľahačková smotana 

Zdroj: TV JOJ

Postup 1. časť a 2. časť:

4 bielky vyšľahať, štipka soli, 4 PL cukor kryštál, 4 žĺtka zvlášť, 3,5 PL polohrubá múka, 0,5 PL hladká múka, 3 PL kakao a vanilkovy cukor Kypriaci prášok.

Žĺtky zmiešame s cukrom a pridáme kakao. V druhej nádobe z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu opatrne primiešame žĺtky s cukrom a pridáme múku. Ingrediencie miešame varechou. Pripravíme si dva plechy a položíme na ne papier na pečenie. Na každý plech dáme cesto hrubé 1 cm. Pečieme 15 minút pri teplote 170 °C. Necháme vychladnúť. 1 šľahačkovú smotana, 2 mascarpone, cukor kryštál, 4 lyžičky vanilkovy cukor.

Smotanu si vyšľaháme do tuha, pridáme mascarpone, kryštálový a vanilkový cukor, a vymiešame na hustý krém. Prvé cesto natrieme krémom, prikryjeme druhým cestom, vykrojíme koláčiky, vrchné cesto ozdobíme kakaom a navrch položíme nakrájané jahody.

Tagy: Dezert