Hlavné jedlo: Na zdravíčko ručičky!

Hlavné jedlo: Na zdravíčko ručičky!

Pliecko na červenom víne.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Bravčové pliecko

zeler

mrkva

cibuľa

rozmarín, tymian, šalvia

maslo

olej

vývar

soľ 

múka hladká 

čierne korenie 

2 dc vína červeného 

Na zemiaky: 

soľ, čierne korenie

rozmarín

olivový olej

Obloha: mix šalát s čer. octom a olivovým olejom a soľou 

Zdroj: TV JOJ

​Postup:

V hrnci zohrejme maslo a olej. Očistené pliecko nakrájame aj zeleninu, ktorú dáme restovať na maslo a olej v hrnci, po chvíľke podlejeme vývarom, na to pridáme mäso, ochutíme ho, keď sa nám stiahne, podlejeme vínom a poprášime múkou, keď sa vyparí víno, opäť podlejeme vývarom a pridáme bylinky, ktorú si stiahneme do zväzku a dusíme takto dve hodiny. Zemiaky krájame na mesiačiky, ochutíme a pečieme v trúbe 50 minút aj s rozmarínom. 

Tagy: Jedlo