Polievka: Grule na kvasno

Polievka: Grule na kvasno

Zemiaková na kyslo s klobáskou a vajíčkom a domácou bagetkou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

600 g hladká múka

8 g sušeného droždia

10 g cukor kryštálový

10 g soľ

380 ml vlažnej vody

Trochu nasekaného medvedieho cesnaku

Postup:

Do misky si dáme múku, pridáme droždie, cukor, soľ, medvedí cesnak a vodu. A všetko dobre vymiešame. Prikryjeme utierkou a necháme odležať 30 min. Potom si cesto rozdelíme na 4 časti a každé vytvarujeme do tvaru bagetky. Necháme odležať pod utierkou na plechu vystlanom papierom na pečenie ďalších 30 min. Predhrejeme si rúru a dáme piecť na 230 stupňov a 30 minút. Po upečení potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semiačkami.

Zdroj: TV JOJ

Polievka zemiaková na kyslo s klobásou a vajíčkom;

Suroviny:

0.5 kg zemiakov

1 ks klobásy

Bobkový list cca 3 ks

Štipka drvenej rasce

Štipka sušeného cesnaku

Čierne korenie

Soľ

Čili

Červená paprika

Voda

Ocot 1PL

Smotana na šľahanie

Vajcia

Postup: 

Do hrnca dáme zemiaky nakrájané na kocky a klobásu nakrájanú na kolieska. Pridáme vlažnú vodu, tak, aby sme zakryli zemiaky. Ďalej pridáme bobkový list, sušený cesnak, drvenú rascu, čierne korenie, soľ, trochu čili a červenej papriky. Privedieme do varu, uvaríme do mäkka. A pridáme 1 lyžicu octu. Keď máme zemiaky uvarené, pridáme smotanu na šľahanie. Necháme prevrieť a odstavíme. Kým sa polievka uvarí, pripravíme si volské oká, ktoré okoreníme. Po uvarení pridávame na vrch polievky spolu s dekoráciou (pažítka/klíčky - podľa chuti).

Tagy: Polievka