Polievka: Brassica olerace

Polievka: Brassica olerace

Brokolicový krém.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

1 sáčok brokolice

6 väčších zemiakov

1 cibuľa

Soľ

Korenie

1 balenie parmezán - posádka

4 krajce chleba

1, 5 téglika smotany na šľahanie

Pól téglika smotany na varenie

1,5 dcl Olivový olej

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Nakrájame si na väčšie kusy cibuľu a zemiaky. Suroviny dáme variť do osolenej vody. Keď zemiaky zmäknú, pridáme mrazenú brokolicu. Povaríme do mäkka. Potom zoberieme tyčový mixér a rozmixujeme dohladka. Zjemníme smotanami a na záver ešte dochutíme soľou a korením. Servírujeme s krutónmi a parmezánom. Krutóny si pripravíme tak, že nakrájame chlieb na kocky a posolíme a opečieme na panvici na olivovom oleji do chrumkava.

Tagy: Polievka