Hlavné jedlo: Nic pro vegána

Hlavné jedlo: Nic pro vegána

Mäsové guľky s kyslou kapustou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

domáci chlebík

bravčové a hovädzie mleté mäso 

škorica

čierne korenie 

soľ 

kyslá smotana

práškový cukor 

masť bravčová 

ryža 

kyslá kapusta

cibuľa 

cesnak 

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Mleté mäso zmiešame s deň vopred uvarenou ryžou. Zasypeme koreninami. Tvarujeme guľky. Smažíme na bravčovej masti. Gule polejeme výpekom, do výpeku pridáme cukor, ten sa skaramelizuje a dáme naň kapustu, pridáme aj škoricu. Guľky dáme zapiecť do rúry na päť minút, potom na ne dáme kapustu a zalejeme výpekom, ešte chvíľu zatiahneme v trúbe. Podávame s domácim chlebíkom. 

Tagy: Jedlo