dezert sladký snehuliak

Dezert: Sladký snehuliak

Palacinkové špízy s ovocím a karamelom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

160 g špaldová/hladká múka

150 ml mlieka

1/2 ČL sódy

2 ks vajcia

1 ks vanilkový cukor

štipka soli

orieškový krém

ovocie podľa chuti

Karamelový toping:

200 g bieleho kryštálového cukru

trochu vody

90 g masla

120 ml smotany na šľahanie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Palacinky si klasicky opečieme na panvičke z oboch strán. Ja som zvolila hustejšie cesto, aby boli hrubšie, keďže ich budeme napichovať. Palacinky si naplníme orieškovým krémom, klasicky zatočíme a nakrájame na menšie kúsky. Pripravíme si ovocie podľa chuti a striedavo ho napichujeme na špajlu. Hotové špíziky servírujeme na tanier a ďalej nasleduje príprava karamelového topingu. Cukor nasypeme na panvicu. Pokropíme ho troškou vody tak, aby bol mokrý, no aby neplával. Na nízkej teplote ho ohrievame, až kým získa tekutú hnedú konzistenciu. Až vznikne karamel, odstavíme ho zo sporáka a pridáme maslo. Opatrne miešame. Pozor, najprv to bude bublať a trochu prskať. Až sa maslo s karamelom prepoja, vznikne tekutý hnedý sirup. Pridáme smotanu a nechám ohrievať na sporáku za stáleho miešania, až kým vznikne hladká karamelová omáčka. A už iba podávame.

Tagy: Dezert