Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Pôvod:
Raclette je Švajčiarske jedlo, obľúbené aj v iných alpských krajinách. Syr ma dlhu históriu aj jeho legenda ako vznikol. Začalo to požiarom v sklade, kde sa syry začali topiť a krásne voňať. Ľudia ktorý prišli pomôcť uhasiť oheň zo zvedavosti kvôli tej vôni ochutnali syr a zistilo sa, že ma výbornú chuť. Takto vznikol z nešťastia priateľský rituál za stolom. Syr zreje 3 až 6 mesiacov. Podáva sa roztopený na uvarené zemiaky. Pridáva sa k nemu prosciutto, cibuľa a od výmyslu sveta zelenina. Vybrala som podávať čerstvé prosciutto, nie vákuová balené aj kvôli atmosfére.
Potrebujete:
Noha prosciutta
Raclette 2 balenia
Zemiaky
Zelenina
Špeciálne víno