![Hlavné jedlo: Mastné, ale zdravé](https://static1.joj.sk/html/assets/img-transparent.png)
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Ryba 4 filety
Cukor 150 g
Soľ 150 g
Zubria tráva
Zubria vodka 0,05 l
Paštrnák 400 g
Smotana na šľahanie 1 l
Mleté čierne korenie
Olivový olej
Maslo 250 g
Hrášok 300 g
Šalotka
Cesnak
Citrónová šťava
Kefír
Kaviár
Zelený olej
Hráškové výhonky mikro bylinky
Petržlenový prach
Postup:
Rybu skontrolujeme, prípadne odstránime kostičky, preložíme na plech a z jednej aj z druhej strany zasypeme zmesou cukru a soli 1/1, pridáme zubriu trávu a pokvapkáme alkoholom. Vložíme do chladničky na 1 až 1,5 hodinky. Nakrájaný paštrnák na malé kúsky dáme na plech, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry na 190 stupňov na cca 20 min. Po upečení rozmixujeme s maslom a smotanou na redšie pyré, ktoré ochutíme, prepasírujeme a prelejeme do fľaše na espumu. Pripravíme si šalotkovo-cesnakový základ. Do základu dáme hrášok, osolíme, okoreníme, doladíme citrónom. Rozmixujeme na pyré a zjemníme maslom. Pyré sa podáva izbovej teploty. Do rozpusteného masla pridáme kefír, jemne prehrejeme a primiešame kaviár. Pred podávaním pridáme do omáčky zelený olej. Rybu opláchneme, osušíme dáme na panvicu s maslom a jemne opečieme. Kožu spálime flambovacou pištoľou. Podávame s mikro bylinkami a petržlenovým prachom.