Hlavné jedlo: Mastné, ale zdravé

Hlavné jedlo: Mastné, ale zdravé

Spálená ryba s paštrnákovou espumou, hraškovým pyré a omáčkou z kefíru a kaviáru.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Ryba 4 filety

Cukor 150 g

Soľ 150 g

Zubria tráva

Zubria vodka 0,05 l

Paštrnák 400 g

Smotana na šľahanie 1 l

Mleté čierne korenie

Olivový olej

Maslo 250 g

Hrášok 300 g

Šalotka

Cesnak

Citrónová šťava

Kefír

Kaviár

Zelený olej

Hráškové výhonky mikro bylinky

Petržlenový prach

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Rybu skontrolujeme, prípadne odstránime kostičky, preložíme na plech a z jednej aj z druhej strany zasypeme zmesou cukru a soli 1/1, pridáme zubriu trávu a pokvapkáme alkoholom. Vložíme do chladničky na 1 až 1,5 hodinky. Nakrájaný paštrnák na malé kúsky dáme na plech, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry na 190 stupňov na cca 20 min. Po upečení rozmixujeme s maslom a smotanou na redšie pyré, ktoré ochutíme, prepasírujeme a prelejeme do fľaše na espumu. Pripravíme si šalotkovo-cesnakový základ. Do základu dáme hrášok, osolíme, okoreníme, doladíme citrónom. Rozmixujeme na pyré a zjemníme maslom. Pyré sa podáva izbovej teploty. Do rozpusteného masla pridáme kefír, jemne prehrejeme a primiešame kaviár. Pred podávaním pridáme do omáčky zelený olej. Rybu opláchneme, osušíme dáme na panvicu s maslom a jemne opečieme. Kožu spálime flambovacou pištoľou. Podávame s mikro bylinkami a petržlenovým prachom.