Predjedlo: Lepšie ako z Peru

Predjedlo: Lepšie ako z Peru

Losos s hrebenatkami

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie: 

stopkový zeler

cesnak

limetka

červená cibuľa

chilli omáčka

koriander

zázvor

citrónová tráva

hnedý cukor

marakuja 

ghee maslo

losos

hrebenatky

pomaranč

hrubá soľ

ryžový papier

olej

nori riasy

karamelizovaná cibuľka

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Lososa naložím do zmesi cukru a soli /gravlax/. Nakrájam stopový zeler, cibuľu koriander, cesnak a lososa obalím do tejto zmesi, kúsky lososa potom zabalím do namočených rias s ryžovým papierom akoby suši. Hrebenatky zľahka opražím na oleji a pridám na tanier k lososu. Pokvapkám pomarančom. Omáčku spravím z citróvej trávy ktorú vyvarím spolu s marakujou v smotane a zahustím maslom.

Tagy: Predjedlo