Predjedlo: Hrob z mora

Predjedlo: Hrob z mora

Losos, wasabi, kôpor.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

losos filet

cukor

soľ 

tmavé pivo nealko

kôpor čerstvý

petržlenová vňať plochá

šalátová uhorka

vajce

vajce na tvrdo

maslo

citrón

ryžové rezance

rastlinný olej

wasabi prach

pasterizovane žĺtky

červena cibuľa

vinný ocot červený

plnotučná horčica

hladka múka

čerstvé droždie

hladka múka

sezam biely 

mikrobylinky

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Losos filet očistime a zasypeme ho zmesou cukru a soli, zalejeme nealko tmavým pivom, necháme odležať 24 hodín, potom opláchneme od soli a cukru, potrieme horčicou a obalíme jej do nasekaného kôpru a petržlenu. Uhorku nakrájame na tenké plátky, namarinujeme do soli, cukru, kôpru a citrónu, necháme marinovať. Červené cibuľu nakrájame na tenké plátky, zasypeme cukrom a zalejeme červeným vínom, necháme marinovať. Uvarené vajce nastrúhame - zvlášť bielka a žĺtka. Pasterizovane žĺtky šľaháme pri 70 stupňoch Celzia a zalievame rozpusteným maslom, dochutíme citrónom a soľou a dáme do šľahačkovej fľaše. Pasterizované žĺtky šľaháme s pridaním oleja a wasabi pracho, pripravíme majonézu a dochutíme soľou, horčicou a cukrom a octom. Do mixéra vložíme droždie, cukor, soľ, zahrejme na 37 stupňov, pridáme múku, zamiešame, necháme odpočinúť, tvarujeme guľkym potrieme maslom, posypeme sezamom, dáme do rúry na 200 stupňov C., pečieme 7 - 10 minút podľa veľkosti.  Rozohrejme olej a vysmažíme ryžové nudle, dáme sušiť na papierový obrúsok. 

Tagy: Predjedlo