Polievka: Hladný duch na salaši

Polievka: Hladný duch na salaši

Tekvicový krém s bryndzovou guličkou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

1kg hokkaido tekvica 

0,5kg zemiaky

3 strúčiky cesnaku

100 g petržlen

100 g mrkva 

50 g šalotka 

2 ks biele pečivo 

100 g maslo

100 g bryndza 

50 g slanina 

200 ml smotana

Tekvicové jadierka 

Soľ a korenie, rozmarín

Micro green

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Hokkaido nasekáme aj s kôrou a pridáme na plech s cibuľou, cesnakom, mrkvou, petržlenom. Pokropíme olivovým olejom, pridáme rozmarín, soľ, a dáme piecť na 180 stupňov 30-40 minút. Následne si pripravíme do hrnca vývarový základ – maslo, olej, šalotka, nastrúhaná zelenina a trochu tekvice. Podlejeme vodou a varíme, kým nezmäknú ingrediencie. Po upečení pridáme ingrediencie do hrnca, na miernom ohni povaríme a nakoniec dohladka rozmixujeme na jemný krém. Môžeme dochutiť ešte soľou, korením, citrónovou šťavou a ligurčekom. Bryndzové guličky si pripravíme z bryndze, rožkov, slaninky, cibuľky a petržlenovej vňate. Všetko spojíme do jemnej hmoty, pridáme trochu mlieka, obalíme v trojobale a vypražíme. Jadierka si zľahka opražíme. Polievku ešte zjemňujeme maslom a môžeme podávať. Na zdobenie použijeme micro green.

Tagy: Polievka