Hlavné jedlo : Tak čo, so smotanou, či bez?

Hlavné jedlo : Tak čo? So smotanou či bez?

Kurací perkelt s domácimi haluškami.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Paprikáš:

700 g kuracie prsia

2 ks cibuľa

olivový olej

soľ

sladká mletá červená paprika

6 ks bobkový list

500 g smotana kyslá

voda

1 PL hladká muka

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Na rozpálenom olivovom oleji si orestujeme cibuľku do sklovita. Pridáme sladkú mletú papriku a na to hodíme kuracie mäso narezané na plátky. Osolíme a restujeme, kým sa zatiahne. Zalejeme vodou, pridáme bobkový list a dáme dusiť na 30 minút. Na záver pridávame pomaly smotanu zmiešanú s 1 PL múky. Necháme prevrieť.

Halušky:

225 g muka hladka

210 g muka polohrubá

3 ks vajcia

300 ml vlažná voda

soľ

Postup: 

Z múky, vajec, vody a soli vymiešame cesto. Cesto pretlačíme cez "haluškovač" do horúcej osolenej vody a varíme cca 10 minút. 

Tagy: Jedlo